OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suositut festivaalit ilmoittivat perumisista peräjälkeen – Ruisrock, Provinssi, Tuska ja Ilosaarirock siirtyvät ensi kesälle

Ruisrock ilmoitti torstaina siirtävänsä toistamiseen festivaalin seuraavalle kesälle ja tänään yksi toisensa jälkeen muutkin Suomen kärkipään festivaalit Provinssi, Ilosaarirock ja Tuska julkaisivat omat tiedotteensa siirrosta. Voit lukea tiivistetyt julkaisut alta sekä tapahtumien omilta sivuilta.

Ruisrock

Festivaali järjestetään seuraavan kerran 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa.

Ruisrockin järjestäjät ovat seuranneet koronavirustilanteen kehittymistä herkeämättä ja pysyneet toiveikkaina siitä, että heinäkuussa Ruisrock voisi taas tuottaa iloa ja onnellisuutta yli sadalletuhannelle kävijälleen. Pandemian pitkittyminen on tuonut suurten festivaalien järjestämiseen kuitenkin erittäin merkittäviä epävarmuustekijöitä ja avoimia kysymyksiä. Ruisrockin tuotantoa on mahdotonta edistää, kun täyttä varmuutta järjestämisedellytyksistä ei ole.

Koronapandemia pakottaakin Ruisrockin tekemään nyt raskaan, mutta nykytilanteessa ainoan mahdollisen ratkaisun. Kesän 2021 festivaali perutaan ja seuraavan kerran Ruisrock järjestetään heinäkuussa 2022.

Tuska

Seuraava Tuska järjestetään 1.–3.7.2022 Helsingin Suvilahdessa.

Tuskan järjestämiselle ei vallitsevassa tilanteessa valitettavasti ole edellytyksiä. Meillä, yleisöllä ja artisteilla on tietyt odotukset tapahtumaa kohtaan, eikä niitä voida tässä tilanteessa toimittaa. Peli on pakko viheltää tässä kohtaa poikki ja siirtää katse kohti moshpit-kesää -22, festivaalijohtaja Eeka Mäkynen sanoo Tuskan tiedotteessa.

Pyrimme kertomaan esiintyjistä lisää mahdollisimman pian. Artistien halukkuus palata lavoille on ennennäkemättömällä tasolla, joten uskon ohjelman muodostuvan hyvin kiinnostavaksi, promoottori Jouni Markkanen toteaa tiedotteessa.

Ilosaarirock

Päätös perumisesta oli raskas, mutta välttämätön. Tässä tilanteessa festivaalin suunnittelun jatkaminen ei ole mahdollista. Ilosaarirock ei kestä viime hetkellä tapahtuvaa perumista, emmekä voi vaarantaa festivaalin tulevaisuutta yksittäisten koronavuosien takia”, toteaa Joensuun Popmuusikoiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen tiedotteessa.

Paras tapa tukea Ilosaarirockia on säilyttää jo ostettu festarilippu tai hankkia sellainen, tapahtuma muistuttaa tiedoksiannossaan. Vuosille 2020 sekä 2021 ostetut liput käyvät ensi vuoden Ilosaarirockissa ilman, että niille tarvitsee tehdä mitään.

Provinssi

Seinäjoen Törnävänsaarella järjestettävä festivaali pidetään seuraavan kerran 30.6.–2.7.2022. Festivaalin esiintyjät julkistetaan myöhemmin.

Tavoitteemme on tarjota yleisöllemme kaikkien aikojen festivaalikokemus niin myöhemmin julkistettavan musiikki- kuin alueohjelmankin puolesta. Neuvottelut lukuisten artistiorganisaatioiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä ja uutisoimme kesän 2022 kiinnityksistä heti niiden vahvistuttua”, todetaan järjestäjien lähettämässä tiedotteessa.

Vuodelle 2020 tai 2021 ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 Provinssissa. Lipun voi halutessaan päivittää tai vaihtaa toiseen lippuun. Lippu on myös mahdollista palauttaa 16.6.2021 mennessä ostopaikkaan.

Pysytään turvassa ja huolehditaan toisistamme, jotta voimme kesällä 2022 kokoontua yhteen viettämään kaikkien aikojen Ihmisten juhlaa.