OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / carriebradshaw._.outfits

Jep, Carrie Bradshaw’n suosikkivaate tekee paluun

Et varmasti ole voinut välttyä siltä huomiolta, että 2000-luvun vaihteen muoti on tehnyt vahvan paluun valokeilaan. Nostalgiset trendit koulutyttömäisistä minihameista Juicy Couturen velour-asuihin hallitsevat nyt Instagram-syötettä. Yksi parinkymmenen vuoden takaisen teinimuodin suosikeista oli tietenkin tuubitoppi, ja kuinka ollakaan, Vogue UK ennustaa vaatteesta myös tämän kesän suurinta hittiä.

Tuubitoppi oli jo 90-luvun puolella kova sana teinityttöjen parissa. Vanhemmat pitivät vaatetta liian rohkeana lapsilleen ja pop-tähdet Britney Spearsista Toni Braxtoniin esiintyivät videoillaan toinen toistaan uskaliaammissa olkaimettomissa topeissa.

Tuubitopista tuli aidosti tyylikäs vaate viimeistään Sinkkuelämää-sarjan myötä. Tyylitaituri Sarah Jessica Parkerin esittämä Carrie Bradshaw suorastaan rakasti tuubitoppeja. Hänen yllään nähtiin niin minimalistisia kuin villillä käärmeennahkakuviolla varustettuja versioita. Kolmikymppisen hahmon ansiosta tuubitopista tuli hyväksytty vaatevalinta myös aikuisten naisten parissa, eikä aikaakaan, kun muotialan huiput olivat lähteneet villitykseen mukaan. Vuosituhannen vaihteesta ovat jääneet mieleen muun muassa Stella McCartneyn Chloélle suunnittelemat luksusversiot.

Uudet muoti-ikonit, sama vaate

Ysäri- ja 2000-luvun renessanssi on innoittanut nuoret leikittelemään pukeutumisella ja tuomaan raikkaan tuulahduksen vanhentuneisiin trendeihin. Viime kesänä uuden sukupolven muoti-ikonit, kuten Bella Hadid, villiintyivät huivitopeista, jollaisia Beyoncé ja Christina Aguilera suosivat uransa alkutaipaleella. Ja niin olkaimeton toppi teki paluun.

Maailman parhaiten palkattu malli, Kendall Jenner, on ehtinyt tänä keväänä ulkoiluttaa jo useampaakin tuubitoppia. Jenner kuvattiin äskettäin Los Angelesissa asukokonaisuudessa, joka koostui oranssista tuubitopista ja mustista nahkahousuista. Olkaimettomat topit ovat olleet esillä myös catwalkeilla; niitä on nähty muun muassa Khaiten ja Blumarinen vuoden 2021 muotinäytöksissä. On siis selvää, että tuubitoppi on jälleen muodikas.

Pitkän, verkkareissa vierähtäneen talven jälkeen ihmiset ovat jälleen halukkaita panostamaan pukeutumiseen ja tuubitoppi tuo kesäasuun juuri sopivasti näyttävyyttä ja paljasta pintaa. Olkaimeton toppi on tietenkin täydellinen valinta hellekeleihin, koska se ei jätä käsivarsiin rusketusraitoja. Tyylin ja materiaalin kanssa voi leikitellä vapaasti. Kokeile tänä kesänä vaikkapa denimistä, neuloksesta tai pitsistä valmistettua versiota. Arkailuun ei ole syytä, sillä tuubitopilla on nyt muotivaikuttajien ja Voguen hyväksyntä.

Lähteet: Vogue UK, Page Six, Instagram