OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

6 vinkkiä, joiden avulla onnistut passikuvassa

Miksi passikuvat tuntuvat aina olevan niin kamalia? Kun kyseessä on virallinen ja vuosia voimassa oleva matkustusdokumentti, on selvää, että jokainen haluaisi näyttää kasvokuvassaan hyvältä. Viranomaisilla on toki tarkat vaatimukset passikuvalle, mutta se ei tarkoita, etteikö pelivaraakin olisi. Kun seuraavan kerran suuntaat uudistamaan passisi, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ennen voimassaolon päättymistä, jotta kuvan suhteen ei tarvitse hätiköidä.

Panosta kuvaan saapumalla valokuvaamoon pirteänä ja siistinä. Pitkän työpäivän jälkeen otetussa kuvassa näyttää helposti väsyneeltä. Kuvaan valmistautuessa kannattaa pitää mielessä Alluren ammattilaisten vinkit, joiden avulla saat passikuvasta raikkaan ja luonnollisen.

1. Nosta hiukset ylös

Kampaaja David Lopezin mukaan päälaelle sidottava ponihäntä, joka on linjassa poskipäiden kanssa, imartelee jokaisia kasvoja. Suomessa korvien ei täydy näkyä kuvissa, joten hiukset voi halutessaan jättää myös auki, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa korvat halutaan esiin. Yksinkertainen kampaus, joka tuo kasvot esiin, on takuuvarma valinta passikuvaan.

2. Meikkaa salamavaloja varten

Tee päivän meikki passikuvaa ajatellen. Kuvat vaativat usein hieman voimakkaamman meikin, joka tuo kasvoihin ulottuvuutta.

– Tähtää virheettömään ja mattapintaiseen ihoon ja korosta kasvonpiirteitäsi. Salamavalo saattaa tehdä kasvoista kalpean näköiset, joten on tärkeää, ettei meikkisi ole liian vaalea tai tasapaksu, neuvoo meikkitaiteilija Mai Quynh sivustolla.

Suosi neutraaleja sävyjä, jotka korostavat piirteitäsi luonnollisesti. Vältä kimaltavia tuotteita, sillä ne tuovat kasvoille ei-toivottua kiiltoa.

3. Ota työkalut mukaan

Kurkkaa peiliin juuri ennen kuvan ottamista. Lopez kehottaa ottamaan valokuvaamoon mukaan jämäkän meikkisiveltimen ja matkakokoisen hiuslakan, jotta voit vielä viime hetkellä silotella hapsottavat hiukset. Jos ihosi rasvoittuu helposti, kannattaa laukkuun sujauttaa myös puuteri.

4. Mieti hartioista ylöspäin

Onnistuneessa passikuvassa ei riitä, että hiukset ja meikki ovat kunnossa, vaan kuvaan täytyy valmistautua hartioista ylöspäin. Vältä näyttäviä toppeja ja koruja ja suosi mieluummin yksinkertaisia, puhtaita linjoja.

– Pidä kokonaisuus selkeänä, vältä kuoseja, neuvoo Catch Me If You Can-vaikuttaja Jessica Nabongo, jonka työ on näyttää hyvältä kuvissa.

Nabongon mukaan esimerkiksi musta poolopaita antaa kauniin kontrastin valkoista taustaa vasten.

5. Älä pelkää kysyä

Sama passi kulkee mukanasi vuosia, joten on tärkeää, että passikuva onnistuu. Älä siis arkaile esittää toiveita kuvaushetkellä. Nabongo kertoo käyvänsä aina samassa valokuvaamossa, jonka työntekijöistä on tullut hänelle tuttuja. Hän saattaa pyytää esimerkiksi, että valoja siirretään. Hän haluaa myös nähdä ja hyväksyä kuvan, ennen kuin se lähetetään eteenpäin.

6. Älä ota riskejä

Silloin tällöin on hauska repäistä ja kokeilla jotain uutta hiusten tai meikin suhteen. Passikuvapäivänä ei kuitenkaan ole sen aika. Suunnittele tyylisi etukäteen ja luota vanhoihin ja hyviksi havaittuihin perusasioihin.

Lähde: Allure