OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: @fotografaviajante

Tänään vietetään kansainvälistä kuukautispäivää – Lindex auttaa rikkomaan kuukautisiin liittyviä tabuja

Kansainvälistä kuukautispäivää vietetään 28.5. Myös muotiyritys Lindex osallistuu päivän viettoon ja auttaa rikkomaan kuukautisiin liittyviä tabuja.

Lindex kertoo tiedotteessaan, että se haluaa osaltaan auttaa voimaannuttamaan naisia ympäri maailmaa. Kansainvälisenä kuukautispäivänä Lindex lahjoittaa jokaista sen myymää kuukautiskuppia kohden kuukautiskupin yhdelle tekstiiliteollisuudessa työskentelevälle naiselle tuotantomaissaan.

– Naiset ovat Lindexille kaikki kaikessa, ja heidän tarpeensa ovat kaiken toimintamme ydin. Emme hyväksy sitä, että jokin niin luonnollinen kuin kuukautiset on edelleen esteenä niin monelle tytölle ja naiselle maailmassa. Viettämällä näkyvästi Kansainvälistä kuukautispäivää ja puhumalla kuukautisista haluamme olla mukana rikkomassa aiheeseen liittyviä tabuja. Mielestämme kaikkien tyttöjen ja naisten pitäisi saada tuntea olonsa itsevarmaksi kuukauden jokaisena päivänä, sanoo Linda Olsson, Lindexin Director of Global Marketing.

Kuukautiskuppi on uudelleenkäytettävä ja ympäristöystävällinen kuukautissuoja. Lindexin valikoimasta löytyy Ruotsissa valmistettu MonthlyCup-kuukautiskuppi.

– Kaikilla naisilla pitäisi olla mahdollisuus tavoittaa täysi potentiaalinsa, ja sen perusta lähtee terveydestä ja hyvinvoinnista, Olsson lisää.

Lindex on ilmoittanut olevansa mukana myös useissa tutkimus- ja kehityshankkeissa, joissa kehitetään innovatiivisia kuukautissuojia. Myotiyhtiö muun muassa toimii yhteistyössä WaterAid-järjestön kanssa, joka parantaa puhtaan veden ja sanitaation saatavuutta sekä jakaa nuorille naisille tietoa hygieniasta ja kuukautisista.

Lähde: Lindex