OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lähde: unsplash.com

Mies, reidet saavat nyt näkyä reippaasti! Uskallatko kokeilla kesän trendiä?

Aiemmin keväällä internet villiintyi, kun paparazzi kuvasi näyttelijä Milo Ventimiglian poistumassa kuntosalilta. This Is Us -tähti oli pukeutunut varsin pikkuruisiin urheilushortseihin, jotka paljastivat miehen lihaksikkaat reidet. Jo ennen Ventimiglian huomiota herättänyttä asuvalintaa, on muoti-intoilijoiden joukossa nähty aktiivista kampanjointia miesten lyhyiden shortsien paluun puolesta. Muutama kesä takaperin vaatebrändi RompHim toi markkinoille miehille tarkoitetun naftin shortsihaalarin.

– Jotkut olivat innoissaan uudesta tyylikkäästä vaihtoehdosta, kun taas toiset suhtautuivat epäilevästi sellaiseen siluettiin, yrityksen edustajat kuvailivat saamaansa vastaanottoa Harper’s Bazaarin mukaan.

Vaikka RomHimin vaatteet jakoivat mielipiteet, aikanaan miesten mikromittaiset shortsit olivat arkipäivää. Harper’s Bazaar muistelee miesten lyhyiden shortsien historiaa.

Kuva: Instagram / convos.cl

Shortsien lyhyt historia

On vaikea määrittää tarkalleen, koska miesten shortsimitta alkoi pidentyä. Somepersoona Keyon Elkins, joka tunnetaan paremmin nimimerkillä ItsKeyon, huomauttaa, että 70-luvulla oli aivan tavallista, että miehet pukeutuivat minimittaisiin shortseihin. Itse asiassa, lyhyet shortsit kuuluivat monen tavoitellun komistuksen pukeutumiseen vielä 80-luvullakin. Näyttelijä Tom Selleck vietti melkein koko vuosikymmenen lyhyissä shortseissa näytellessään huippusuositussa Magnum-sarjassa. 90-luvulla shortsit saivat kilpailijan, kun miehet hankkivat MC Hammerin innoittamina vaatekaappiinsa haaremihousuja. Sen jälkeen mikromittaisia shortseja on nähty miesten puketumisessa harvakseltaan.

– Nykyään miehet yhdistävät kaiken lyhyen ja tiukasti istuvan naisellisuuteen, huomauttaa Elkins.

Kirjailija Malcolm-Aimé Musoni vahvistaa Elkinsin näkemyksen. Hänen mukaansa muun muassa homofobia ja kehoon liittyvät epävarmuudet edistivät minishortsien alasajoa. Musoni itse kertoo ihastuneensa lyhyisiin shortseihin nähtyään räppäri ja näyttelijä Donald Gloverin käyttävän niitä.

– Minua ihan kuumotti. Vielä tuolloin esitin olevani heteromies, joten minusta tuntui, kuin olisin rikkonut maskuliinisuuden perussääntöjä. Kaikki mikä soti Iowassa asuvan mustan heteromiehen roolia vastaan, tuntui rohkealta ja hauskalta, hän kertoo lehdessä.

Musonin kommentti on vain yksi osoitus siitä, miten uskaliaana lyhyisiin shortseihin pukeutumista on pidetty lähihistoriassa. Miesten vapaa-ajanmuoti on pitkään seurannut samoja kangistuneita, joidenkin mielestä varmasti tylsiäkin kaavoja. Shorteisesta hyväksyttyjä versioita ovat olleet lähinnä ylisuuret koripalloshortsit, khakishortsit ja kyllä, valitettavasti myös muotimaailman kammoksumat cargo-shortsit.

Viime vuosina miesten muoti on kuitenkin alkanut osoittaa piristymisen merkkejä. Harry Stylesin ja Timothée Chalamet’n kaltaiset julkkikset ovat raivanneet tietä rohkeammalle ja sukupuolirajoja hämärtävälle pukeutumiselle. Nyt, vuonna 2021, shortsit ovat jälleen lyhenemään päin. Harper’s Bazaarin mukaan lyhyet shortsit tarjoavat tänä kesänä leikkisän ja flirttailevankin vaihtoehdon miesten muotiin. Näyttää siis siltä, ​​että miesten shortsit ovat palaamassa takaisin juurilleen.

Lähde: Harper’s Bazaar, Instagram