OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kesä on täällä ja aurinkovoide on aika kaivaa esiin – Clarinsin uutuus suojaa sekä UV-säteiltä että saasteilta

Kesä on vihdoin täällä ja aurinkoinen sää on hellinyt suomalaisia kuluneella viikolla. Lämpötilojen kohotessa myös UV-säteily voimistuu. Vaikka säteilyltä on hyvä suojautua ympäri vuoden, erityisen tärkeää se on keväällä ja kesällä, jolloin talven jäljiltä kalpea iho palaa helposti.

Aurinkotuotteita löytyy moneen lähtöön ja kaupan hyllyjen ääressä iskee helposti valinnan vaikeus. Tärkein kriteeri on tietenkin suojakerroin, joka määrittää, kauanko voit oleilla auringossa turvallisesti. Ostopäätöksessä kannattaa kuitenkin huomioida myös tuotteen muut ominaisuudet. Hyvä aurinkosuoja suojaa sekä vanhentavilta UVA-säteiltä että polttavilta UVB-säteiltä. Yhä useampi aurinkotuote sisältää nykyään myös suojan sinistä valoa vastaan.

Kosmetiikkavalmistaja Clarins lanseerasi keväällä “uuden sukupolven” aurinkovoiteen, joka suojaa ihoa erittäin monipuolisesti. UV PLUS [5P] -voide suojaa paitsi UV-säteiltä, myös ulko- ja sisäilman sisältämiltä epäpuhtauksilta, siitepölyltä, siniseltä valolta ja valosaasteelta. Se lupaa myös vahvistaa ihon omaa suojamekanismia. OHO TV sai tuotteen kokeiltavaksi.

Innoitus luonnosta

Clarinsin aurinkosuojassa yhdistyvät mekaaninen ja biologinen suoja ja se sisältää hikoilunkestävän suojakertoimen SPF 50. Clarins on hakenut tuotteeseen innoitusta luonnon kyvystä sopeutua, selviytyä ja menestyä. Yksi UV PLUS [5P] -voiteen tehoaineista on mangouute. Mangon lehdet erittävät antioksidanttisia molekyylejä, jotka muodostavat luonnonmukaisen suojan UV-säteiden haitallisia vaikutuksia vastaan ja auttavat kasvia selviytymään hyvinkin vaikeissa kasvuolosuhteissa. Voide sisältää luomuviljellyn mangopuun lehdistä saatua uutetta, joka vähentää siitepölyn aiheuttamaa tulehdusta iholla sekä auttaa vahvistamaan ihon antioksidanttista puolustusmekanismia.

Haaraleväuute puolestaan muodostaa iholle suojakerroksen, joka ehkäisee ilman epäpuhtauksien aiheuttamaa kosteuden haihtumista dermiksestä. Luomulaatuinen linnunkaaliuute toimii tehokkaana antioksidanttina ja vahvistaa siten ihon luonnollista suojamekanismia ulkopuolisia ärsytystekijöitä vastaan. Valkohurtanminttu-uute auttaa ihoa suojautumaan ulkoilman ja sisäilman sisältämiä epäpuhtauksia vastaan.

Clarins kertoo, että sen ihonhoitotuotteissa käytetyt vaikuttavat aineet valitaan ympäristöä kunnioittaen. Se noudattaa vastuullisen kauneuden periaatteita ja tukee yhdistyksiä, jotka suojelevat luonnon monimuotoisuutta. Clarins viljelee Jardins du Monde -yhdistyksen kanssa mangopuita ja sulkaitulehteä, joiden uutetta tuotteissa käytetään. Ympäristövaikutukset on pyritty huomioimaan myös tuotteen pakkauksessa.

Myös ilmansaasteet ja siitepöly ärsyttävät ihoa

UV-säteiden ohella myös epäpuhtaudet, joita esiintyy sekä ulko- että sisäilmassa, ärsyttävät ihoa. Ulkona ihoa uhkaavat saasteet ja siitepöly, mutta myös sisäilmassa on harmillisia epäpuhtauksia. Viime aikoina on havahduttu myös digilaitteista tulevan sinisen valon vaikutuksiin. Erilaiset ulkoiset ärsykkeet altistavat ihon kuivumiselle, ihon värin epätasaisuudelle, tulehduksille ja ennenaikaiselle ikääntymiselle.

Clarins on tutkinut epäpuhtauksien solutason vaikutusta ihon hyvinvointiin ja nuorekkuuteen. Tutkimustulosten mukaan yllä mainitut haittatekijät siitepölyä lukuun ottamatta aiheuttavat iholla soluja vahingoittavaa oksidatiivista stressiä. Siitepöly puolestaan aiheuttaa ihossa tulehduksellisen tilan ja altistaa ihon sitä kautta oksidatiiviselle stressille. Oksidatiivisen stressin tiedetään aiheuttavan ihon kuivumista, veltostumista ja ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

Clarinsin uusi aurinkosuoja on kehitetty tutkimuksen pohjalta ja se suojaa ihoa viideltä suurimmalta haittatekijältä. Anti-Pollution-yhdistettä sisältävä voide sopii esimerkiksi kaupunkilaiselle iholle, joka altistuu jatkuvasti paitsi UV-säteille, myös ilmansaasteille.

Käyttö

UV PLUS [5P] on koostumukseltaan ohut voide, joka levitetään iholle muiden ihohoitotuotteiden jälkeen, ennen meikkivoidetta. Voidetta suositellaan lämmitettäväksi hetken ajan kämmenten välissä, jotta se olisi ihon kanssa saman lämpöistä. Voide painellaan kevyesti kasvojen ja dekolteen ihoon lymfakiertoa seuraten.

Monen aurinkovoiteen ongelma on, että ne jättävät ihon valkoiseksi, mutta UV PLUS [5P] levittyy iholle suhteellisen helposti ja muuttuu nopeasti huomaamattomaksi. Ainakin ensituntuma on, ettei voide tuki ihohuokosia. Mikä parasta, tuote sisältää hoitavia ainesosia, jotka lupaavat kosteuttaa ihoa jopa 8 tunnin ajan. Kosteusvoiteen käytöstä tuskin kuitenkaan kannattaa luopua aurinkosuojan lupauksista huolimatta. Kasvipohjainen aurinkosuoja tuntuu kestävän iholla, joskin lenkkeillessä tai rannalla voidetta tekee mieli levittää useammin, vaikka tuote lupaakin kestää hikoilua.

Kyseessä on kaikin puolin toimiva aurinkosuoja, mutta melko korkea hinta saattaa muodostua kynnyskysymykseksi monelle. Onneksi markkinoilta löytyy paljon laajakirjoisia aurinkosuojia eri hintaluokista, jotta jokainen voi löytää omia tarpeita vastaavan tuotteen, jonka suojin auringosta voi nauttia turvallisin mielin.

Lähde: Berner OY