OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Dr. Dre ja Jimmy Iovine avaavat uuden innovatiivisen lukion Los Angelesiin

Beats Electronics -yhtiön perustajat Jimmy Iovine ja Dr. Dre, oikealta nimeltä Andre Young, ovat yhdessä Los Angelesin koulupiirin kanssa julkaisseet suunnitelmansa avata Kaliforniaan uuden innovatiivisen lukion, joka tukee aluksi 124 yhdeksännen ja kymmenennen luokan opiskelijaa, sekä myöhemmin jopa 250 opiskelijaa syksystä 2022 alkaen.

Uusi koulu – joka nimettiin “Regional High School #1 (Alueellinen lukio #1)”, kunnes virallinen nimeämisprosessi on saatettu päätökseen, sijaitsee Audubonin kampuksella Los Angelesissa. Audubon-projektiin lahjoitettava rahamäärä on vielä epävarmaa, mutta Iovine ja Dr. Dre kertoivat varmistavansa, että projekti saa heiltä täyden tuen ja tarvittavat varat.

“Olemme täällä vain lasten puolesta ja yritämme antaa heille oikean tulevaisuuden ja jotain lupaavaa, joka ei ehkä ollut aiemmin heidän saatavillaan”, Dr. Dre kommentoi Audubonissa maanantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa Iovinen ja koulutusjohtajien kanssa. Koulun opetussuunnitelmassa keskitytään “monialaiseen käytännön oppimiseen, painottaen voimakkaasti tosielämän projekteja huippuyritysten ja voittoa tavoittelemattomien säätiöiden kanssa”, räppäri jatkoi.

Auduboniin perustettava koulu jatkaa Beats -yrittäjien jo vuonna 2013 perustaman Etelä-Kalifornian yliopiston (USC) Jimmy Iovinen ja Andre Young Akatemian lähestymistapaa, johon he lahjoittivat yhteensä 70 miljoonaa dollaria. USC:ssa jossa yhdistyvät muotoilu, liike-elämä ja tekniikka reaalimaailman oppiminen nuorten johtajien, innovaattoreiden ja yrittäjien kehittämiseksi.

Vuonna 2014 Apple osti Beatsin noin 3 miljardilla dollarilla, tehden Dr. Drestä yhden rikkaimmista henkilöistä rap-musiikin saralla. Dr. Dre tuli tunnetuksi 1980-luvulla N.W.A.-yhtyeen jäsenenä ja siirtyi menestyksekkäälle soolouralle 1990-luvun alussa. Hänet tunnetaan myös yhteistyöstään tuottajana ja artistina esimerkiksi 50 Centin, Eminemin ja Snoop Doggin kanssa.