OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen SM Pohjanmaa Rallissa. Kuva: Samuli Koivusalo

Mikko Heikkilä toinen SM Pohjanmaa Rallissa kaventaen eroa pistekärkeen

Mikko Heikkilä on sijoittunut toiseksi 18.-19.6. järjestetyssä SM Pohjanmaa Rallissa. SM-rallikauden neljän osakilpailu oli tiukkaa sekuntikamppailua viimeiseen erikoiskokeeseen asti. Heikkilä on SM1-luokan sarjapisteissä jaetulla toisella sijalla viimeiseen kahteen osakilpailuun lähdettäessä.

Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, ovat sijoittuneet toiseksi SM Pohjanmaa Rallissa. Eroa kärkeen jäi lopulta 121,78 erikoiskoekilometrin jälkeen 5,3 sekuntia. Toinen sija pitää Heikkilän tiukasti mestaruuskamppailussa kiinni.

Perjantaina ajettiin kaksi erikoiskoetta ja 32,76 erikoiskoekilometriä. Heikkilä avasi kilpailun rauhallisesti ajaen neljänneksi nopeimman ajan. Toiselle erikoiskokeelle Heikkilä ajoi kolmanneksi nopeimman ajan jääden pohja-ajasta vain 0,2 sekuntia. Yötauolle mentäessä Heikkilä oli neljäntenä 7,6 sekuntia kärjestä.

– Otettiin hieman varovaisemmin ykkönen, kuten suunniteltiinkin. Pitoa oli yllättävän paljon, vaikka oltiinkin toisena autona liikenteessä. Ei oteta sarvia yön aikana päähän, mutta voitosta tottakai ajetaan, Heikkilä kommentoi.

Lauantain kuusi erikoiskoetta ja 89,02 erikoiskoekilometriä käsittävän päivän Heikkilä avasi toiseksi nopeimmalla ajalla erikoiskokeelle 3. Neljännellä erikoiskokeella Heikkilä ajoi pohja-ajan ja jatkoi kovaa tahtia erikoiskokeella viisi ollen kolmas. Päivähuoltoon tultaessa Heikkilän johtomarginaali oli 0,9 sekuntia.

– Jarrutuksissa menee vähän pumppailuksi, muutoin on hyvää otetta. Auto toimii loistavasti ja renkaissa on pitoa todella hyvin, merkittävästi enemmän kuin edellisessä kisassa. Tällä erolla ei vielä voi käydä varmistelemaan, saatetaan vääntää voitosta viimeiselle pätkälle asti. Koitetaan puskea niin kovaa kuin päästään.

Lauantain toisen lenkin Heikkilä avasi kolmanneksi nopeimmalla ajalla tippuen yleiskilpailussa toiseksi 2,3 sekunnin erolla. Seitsemäs erikoiskoe taittui kolmanneksi nopeimmalla ajalla, ja viimeisellä erikoiskokeella tuloksena oli kolmanneksi nopein aika. Maalissa Heikkilä oli toinen ja eroa kärkeen jäi lopulta vain 5,3 sekuntia. Keskinopeus Heikkilällä oli 120,8 kilometriä tunnissa.

– Vähän oli arpomista edelleen jarrutuksissa, mutta kokonaisuudessaan ihan ok. Erikoiskoe 7 ajettiin kahteen kertaan ja toisella kerralla oli huomattavasti enemmän pitoa kuin osattiin odottaa, mutta ei sitä osattu hyödyttää. Paremmalle hävittiin, mutta totta kai ärsyttää, hän kommentoi.

Heikkilä on SM1- luokan sarjapisteissä jaetulla toisella sijalla kaksi pistettä sarjaa johtavaa Teemu Asunmaata perässä. Heikkilä suuntaa katseensa jo loppukauteen.

-Pisteet tasoittuivat edelleen. Kahdessa seuraavassa kilpailussa pitää onnistua, jotta mestaruus on vielä mahdollinen, mutta tiukkaa tulee olemaan.

SM Pohjanmaa Rallin reitti oli Heikkilälle mieleinen. Lisäksi uudelleen rakennettu auto toimi moitteettomasti koko viikonlopun ajan.

-Kiitokset järjestäjille, kisa oli hieno ja järjestelyt pelasivat hienosti. Auto toimi täydellisesti koko ajan, kiitoksia siitä TGS:n tiimille, mekaanikoille sekä yhteistyökumppaneille. Katse on suunnattuna jo loppukauteen.

Rallin SM-sarja jatkuu 13.-14.8. Top Building Rallilla Lahdessa.