OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / trainwithjoan

Viisi oppituntia 69-vuotiaalta fitness-vaikuttajalta

Fitness-vaikuttaja Joan McDonald tietää, ettei kuntoilulle ja hyvinvoinnista huolehtimiselle ole yläikärajaa. McDonaldilla, joka löysi salitreenaamisen kypsässä 69 vuoden iässä, on nykyään Instagramissa huikeat 1,3 miljoonaa seuraajaa.

– Henkilökohtaisena valmentajana työskentelevä tyttäreni tuli asumaan luokseni vuonna 2016, ja hän kuuli minun huohottavan portaita kulkiessani. Kun lääkärini halusi lisätä verenpainelääkkeitäni, tyttäreni haastoi minut liittymään hänen muodonmuutosryhmäänsä, McDonald muistelee Stylist-sivustolla.

Nainen tarttui haasteeseen. Hän alkoi käydä salilla neljä kertaa viikossa ja kiinnitti huomiota ruokavalioonsa. Pian hän sai alkaa vähentämään lääkitystään. Nyt, viisi vuotta myöhemmin hän treenaa viitenä päivänä viikossa ja jopa kilpaili ensimmäisessä painonnostokilpailussaan toukokuussa. Ennen kaikkea hän toimii inspiroivana esimerkkinä lukuisille naisille ympäri maailmaa.

McDonald tietää, että joidenkin asioiden oppiminen vaatii aikaa ja harjoittelua.

– Minusta on tärkeää ottaa neuvoja vastaan ja antaa ihmisten auttaa sinua matkan varrella. Ja muista ottaa myös kohteliaisuudet vastaan! Minulta kesti kauan, jopa vuosia, hyväksyä kohteliaisuudet kiertelemättä. Minusta tuntui aina, etten ansainnut niitä, hän kertoo.

McDonald kertoo Stylist-lehdessä suurimmat viisaudet, jotka hän on oppinut omalla matkallaan terveydestä, itsevarmuudesta ja oikean ajattelutavan löytämisestä.

Tarvitset tukea

– Olen aiemminkin liittynyt kuntosaleille ja yrittänyt syödä terveellisesti. Se toimi lyhyellä aikavälillä, mutta koska tein kaiken yksin, lopulta menetin kiinnostukseni. Tällä kertaa minulla oli varsinkin alussa enemmän tukea, McDonald selittää.

Hyödynnä mahdollisuudet

– Nuoret ovat teknologian ja tietoisuuden lisääntymisen ansiosta hyvässä asemassa terveydestään huolehtimisen suhteen, mutta heidänkin on päätettävä hyödyntää niitä. Kaikki eivät harjoittele, eivätkä huomioi kehoaan… Vastuun ottaminen on tärkeää. Monet meistä eivät enää koe olevansa kelvollisia, eivätkä näe aloittamisessa mitään järkeä. Saatamme ajatella, että ikäännymme, eikä kukaan kuuntele meitä. Mutta on vain aloitettava. Kun alat nähdä tuloksia, on helpompi jatkaa, McDonald vannoo

Ota rauhallisesti…

– Kukaan ei ole täydellinen ja me kaikki teemme virheitä matkan varrella. Se on okei. Valtavien tavoitteiden sijaan sinun on asetettava pienempiä tavoitteita. Kun olet saavuttanut yhden, siirryt toiseen ja jatkat kasvamista tällä tavalla. Muista, että teet tämän oman onnesi takia ja sinun on edettävä askel kerrallaan, nainen järkeilee.

…mutta haasta itsesi

– Näen paljon kuntosaleja ja valmentajia, jotka eivät halua haastaa iäkkäämpiä asiakkaitaan, vaikka hekin tarvitsisivat sitä. En koskaan tajunnut kuinka vahva kehoni on ja kuinka paljon se kestää, mutta nyt nautin rajojeni kokeilemisesta. Se, että olen vanhempi, ei tarkoita sitä, etten voi haastaa itseäni, McDonald toteaa.

Terveys on mielentila

– Suurin osa matkastani liittyy ajattelutapaan. Naisten ei pitäisi ikinä hävetä kehoaan. Kun aloin käydä kuntosalilla, pukeuduin säkkimäisiin vaatteisiin ja piilottelin itseäni. Kun tyttäreni vei minut ostoksille, sanoin: “En voi käyttää tällaisia vaatteita, ne on tarkoitettu nuorille tytöille, ei minulle!” Hän sai minut kuitenkin kokeilemaan vaatteita ja ne näyttivät todella hyviltä ylläni. On tärkeää hyväksyä, että tunnet alussa hieman epävarmuutta, mutta vastineeksi saat myöhemmin paljon, McDonald lupaa.

Lähde: Stylist, Instagram