OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Marilyn Monroen kummalliset hyvinvointirutiinit

Netflixin tuleva Marilyn Monroe -elämäkerta on nostanut Hollywood-legendan jälleen valokeilaan. Platinanvaalea ja muodokas näyttelijä oli palvottu kaunotar, jota ihaillaan yhä tänä päivänä. Kukapa ei siis haluaisi tietää, millaisten rutiinien avulla Marilyn huolehti ulkonäöstään. Onneksi vanha Pageant-lehden haastattelu vuodelta 1952 valottaa asiaa. Vogue UK kokosi yhteen haastattelun kuntoiluun ja ruokavalioon liittyvät niksit, jotka tosin näyttäytyvät nykyisen terveystiedon valossa jokseenkin kyseenalaisina.

Erikoinen kuntoilurutiini

Marilyn ei omien sanojensa mukaan ollut vielä uransa alkuvaiheessa täysin tietoinen vetovoimastaan.

– Suoraan sanottuna en ole koskaan pitänyt omaa vartaloani kovin poikkeuksellisena. En ole edes ajatellut asiaa, ennen kuin vasta hiljattain, hän paljasti haastattelussa.

Nainen kertoi myös, ettei hän ollut kuntoilun ystävä. Ulkolajit, kuten tennis, uinti ja golf, eivät kuuluneet hänen repertuaariinsa lainkaan.

– Ennen en koskaan jaksanut vaivautua kuntoilemaan. Nykyään vietän joka aamu vähintään 10 minuuttia treenaamalla pienillä painoilla. Olen kehittänyt harjoituksia juuri niille lihaksille, jotka haluan pitää kiinteinä ja tiedän, että liikkeet sopivat minulle, koska treenatessa tunnen oikeiden lihasten työskentelevän, hän selitti tuolloin.

Marilyn toisti kunto-ohjelmansa joka aamu kasvot ja hampaat pestyään.

– Makaan lattialla sängyn vieressä ja aloitan ensimmäisen harjoituksen. Se on yksinkertainen, rintakehää vahvistava ohjelma, jossa nostan kahden kilon painoja sivuilta pään ylle. Toistan tämän 15 kertaa hitaasti. Sitten toistan liikettä vielä 15 kertaa niin, että käteni lähtevät liikkeelle lattiasta pääni yläpuolelta. Seuraavaksi asetan käteni 45 asteen kulmaan lattiasta ja piirrän painoilla ympyrää ilmaan, kunnes väsyn. En laske toistoja rytmissä niin kuin kunto-ohjaajat radiossa. En voisi sietää liikuntaa, jos minun täytyisi tehdä sitä kurinalaisesti, hän kertoi.

Yksipuolinen ruokavalio

Ruokavalion suhteen Marilyn kuitenkin luotti rutiineihin, sillä hänen aamiaisensa oli aina sama.

– Minulle on sanottu, että ruokailutottumukseni ovat oudot, mutta itse en ole samaa mieltä. Aamulla, ennen suihkua, lämmitän kupillisen maitoa hotellihuoneestani löytyvällä keittolevyllä. Rikon kuuman maidon joukkoon kaksi raakaa kananmunaa, vatkaan ne haarukalla ja juon seoksen pukeutuessani. Täydennän aamiaista monivitamiinitabletilla, enkä usko, että lääkärikään osaisi suositella ravitsevampaa aamiaista kiireiselle tytölle, hän kuvaili.

Marilynin aamiainen kuulosti vähintäänkin eriskummalliselta, mutta nainen uskoi vakaasti yksipuoliseen ruokavalioonsa. Päivälliselläkin nainen viis veisasi lautasmallin mukaisista annoksista ja suosi erittäin pelkistettyä ruokaa, joka tuskin saisi nykypäivänä ravitsemusterapeuttien hyväksyntää.

– Poikkean joka ilta hotellini lähellä sijaitsevalle torille ostamaan pihvin, lampaankyljyksen tai maksaa ja valmistan sen huoneeni sähköuunissa. Syön lihan kanssa yleensä neljä tai viisi raakaa porkkanaa ja siinä kaikki. Olen varmaankin puoliksi kani, sillä en koskaan kyllästy raakoihin porkkanoihin. Luulen, että on hyvä asia, että suosin päivän aikana niin yksinkertaista ruokaa, sillä viime kuukausina minulle on tullut tavaksi poiketa jäätelöbaariin jäätelöannokselle, kun olen tulossa kotiin näytelmäkurssiltani.

Sentään yksi Marilynin hyvinvointirutiineista pitänee pintansa vielä tänä päivänä; nainen ei nimittäin suostunut tinkimään hyvistä yöunista.

– Luulen, että olen luonteenlaadultani hidasliikkeinen. Vihaan tehdä asioita kiireisessä, jännittyneessä ilmapiirissä, ja minun on käytännössä mahdoton päästä aamuisin ylös sängystä. Sunnuntaisin, kun minulla on täydellinen laiskottelupäivä, saatan käyttää heräämiseen kaksi tuntia ja nautin jokaisesta viimeisestäkin raukeasta hetkestä.

Hän paljasti nukkuvansa aikataulustaan riippuen viidestä kymmeneen tuntia yössä.

– Nukun erittäin leveässä yhden hengen sängyssä ja käytän painavaa untuvapeitettä kesät talvet. En ole koskaan voinut käyttää pyjamaa tai kammottavia yöpaitoja, sillä ne häiritsevät untani.

Lähde: Vogue UK