OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Metallica juhlii menestyslevynsä vuosipäivää muhkealla boksilla ja tähtiä vilisevällä cover-albumilla

Metallica juhlii viidennen ja kaupallisesti menestyneimmän ”Metallica – The Black Album” nimellä kulkevan levyn 30-vuotispäivää kahdella erittäin mielenkiintoisella julkaisulla sen merkkipäivänä 10. syyskuuta. Yhtye julkaisee oman Blackened Recordings -levy-yhtiönsä kautta albumista megalomaanisen boksin sekä The Metallica Blacklist -nimisen cover-albumin.

Muhkea Metallica: Metallica Anniversary Edition -boksi sisältää remasteroidun albumin kahdella vinyylillä, kolme livevinyyliä, 14 cd:n verran raakamiksauksia, demoja, haastatteluja ja livetaltiointeja, kuusi dvd:tä, 120-sivuisen kovakantisen kirjan, plektroja ja kaikkea muuta sälää. Juhlapainoksesta on saatavilla toki myös maltillisempia vinyyli- ja cd-versioita.

Ilmestyessään vuoden 1991 elokuussa albumi singahti Billboard-listasijalle 1. heti julkaisupäivänään ja Suomessa se nousi virallisen albumilistan kärkipaikalle hieman julkaisunsa jälkeen ja pysyi siellä yhteensä 95 viikkoa. Albumi on yhtyeen uran kaupallisesti menestynein, ja se sai sekä kriitikoiden että yleisön keskuudessa lämpimän vastaanoton myyden yli 30 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Vahvaan menestykseen vaikuttivat pitkälti radiosytävälliset kappaleet kuten Enter Sandman, The Unforgiven, Nothing Else Matters, Wherever I May Roam sekä Sad But True.

Boksin lisäksi yhtye julkaisee pitkään salassa pidetyn ja salamyhkäisen The Metallica Blacklist -cover-albumin, jolla kaikkiaan 53 eri artistia tulkitsee The Black Albumin kappaleita omilla tyyleillään. Omia tulkintojaan ovat tehneet muun muassa Miley Cyrus Elton Johnin kanssa, Volbeat, Corey Taylor, Ghost, Roxetten Per Gessle, Weezer, St. Vincent, Royal Blood, Cage the Elephant ja monet muut.

Yksi etukäteen kohutuimmista covereista on ollut poptähti Miley Cyrusin näkemys Nothing Else Mattersista. Myöhemmin selvisi, että kappaleella on mukana myös Sir Elton John, joka lisäsi luonnollisesti lisää uteliaisuutta sekä parranpärinää faneissa. Alla kuunneltavissa olevalla kappaleella ovat mukana Cyrusin ja Eltonin lisäksi tuottaja-kitaristi Andrew Watt, sellisti Yo-Yo Ma, Metallica-basisti Robert Trujillo ja Red Hot Chili Peppers -rumpali Chad Smith.