OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Seitsemän catwalkeilta kopsattua trendiä helteisiin

On vasta kesäkuu, mutta hellepäiviä on jo ehtinyt kertyä koko kesän täydeltä. Kun hiki virtaa, tuntuvat kaikki vaatteet ahdistavilta ja asukokonaisuuden estetiikka saattaa olla viimeisenä mielessä. Muodin maailmassa tyylistä ei tingitä ja catwalkeilta voikin hakea inspiraatiota tilanteeseen kuin tilanteeseen. Glamour listasi parhaat kesätrendit kevään ja kesän muotinäytöksistä.

1. Midriff floss

Midriff flossing on termi, jota näkee nyt englanninkielisten muotilehtien sivuilla. Somevaikuttajat ovatkin korvanneet perinteiset crop topit vyötäröä korostavilla versioilla, joita koristavat keskivartalon kohdalta sidottavat narut.
Muun muassa Jacquemus, Acne Studios ja Michael Kors ovat innostuneet Floss-topeista.

2. Paljas selkä

Yksi tämän kevään ja kesän seksikkäimmistä trendeistä on paljas selkä. Selän puolelta syvä kaula-aukko on tyylikäs tapa näyttää paljasta pintaa. Sen tietävät huippumerkit kuten Hermès ja Victoria Beckham.

3. Bralette

Bralette-topit ovat olleet muodissa jo jokusen kesän, eikä ihme; kyseessä on varsin monipuolinen kesävaate. Käytä sitä shortsien kanssa rannalla tai pue korkeavyötäröisten housujen pariksi illallistreffeille. Rohkeimmat tyylitaiturit jopa kerrostavat sen ylimitoitettujen mekkojen tai paitojen päälle. Inspiraatiota voi hakea esimerkiksi Diorilta, Simone Rochalta sekä Alberta Ferrettiltä.

4. Cut out -leikkaukset

Toinen voittokulkuaan tänä kesänä jatkava trendi ovat cut out -leikkaukset. Jos antavat kaula-aukot kyllästyttävät, cut out -leikkaukset lantion tai kylkien alueella ovat mielenkiintoinen tapa vilauttaa ihoa. Jännittävällä ja freesillä tavalla leikattuja vaatteita on näkynyt muun muassa Kenzon, Fendin, Pradan ja MSGM:n catwalkeilla.

5. Leveät lahkeet

Leveät lahkeet ovat hellekelien must. Ihanat liehulahkeet ovat samaan aikaan tyylikkäät, mutta rennot. Leveitä lahkeita ovat viime aikoina suosineet myös luksusbrändit Louis Vuitton, Chanel, Chloé ja Max Mara.

6. Läpinäkuultava kangas

Kun säät lämpenevät, kankaat kevenevät. Läpikuultavat vaatteet ovatkin ihana valinta kesään. Läpikuultava pusero tai maksimekko on samaan aikaan paljastava ja peittävä. Se myös kääntää katseet takuuvarmasti. Ainakin Valentino, Chanel, Emporio Armani ja Miu Miu luottavat nyt läpikuultavuuden voimaan.

7. Verkkoneulos

On selvää, että paksut neuleet eivät kuulu helteisiin. Tänä kesänä muotiin on kuitenkin palaamassa rantahenkinen verkkoneulos. Löysästi neulottu midimekko on ilmava ja hengittävä, eikä tyylikkyydestä tarvitse tinkiä. Rohkeimmat pukevat neulemekon alle vain alusvaatteet, jotka saavat reilusti paistaa kankaan läpi. Mallia voi katsoa vaikkapa
Burberrylta ja Ports 1961:ltä.

Lähde: Glamour