OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Iron Maiden julkaisi kauan odotetun uuden The Writing on the Wall -kappaleen

Iron Maiden julkaisi uutta musiikkia sitten vuoden 2015 The Book of Souls -albumin. Kauan odotettu The Writing On The Wall -nimeä kantava kappale päättää kuukausia kestäneen spekuloinnin ja fanien salapoliisityön.

Heavy metal legendojen uuden tuotannon on uumoiltu olevan tekeillä jo vuodesta 2019, mutta konkreettisemmat vihjeet alkoivat tippua vasta tämän vuoden keväällä, kun Download Pilot -festivaaleilla bongattiin mystisiä Belshazzar’s Feast -julisteita, jossa seisoivat näyttävästi päivämäärä 15.7. sekä roomalaiset numerot IMXVII. Netissä spekuloitiin pitkään ja hartaasti, että IM tarkoitti Iron Maidenia ja XVII eli seitsemäntoista olisi järjestysnumero tulevalle levylle (The Book of Souls oli yhtyeen kuudestoista studioalbumi).

Kappaleen ovat kirjoittaneet yhtyeen kitaristi Adrian Smith ja laulaja Bruce Dickinson. Tuotannosta vastaa Kevin Shirley yhteistyössä Maiden-basistin ja perustajajäsenen Steve Harrisin kanssa. The Writing On The Wall -kappaleesta julkaistiin myös näyttävä animoitu musiikkivideo, joka on tehty yhteistyössä Pixarin palkittujen entisten johtohenkilöiden Mark Andrewsin ja Andrew Gordonin (Ihmeperhe, Ratatouille, Urhea, Monsterit Oy sekä Nemoa Etsimässä) kanssa.

Katsoa taattua Maiden laatua pursuava musiikkivideo alta: