OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Kymmenen luonnollista kivunlievittäjää

Lihassärkyä, PMS-kipuja, ruoansulatusvaikeuksia… Erilaiset vaivat piinaavat ajoittain jokaista meistä. Onneksi aina ei tarvitse turvautua särkylääkkeisiin, sillä luonnosta löytyy lukuisia kipuja ja tulehduksia lievittäviä ihmeaineita. Toki sietämättömien kipujen kohdalla on syytä hakeutua lääkäriin, mutta luonnonlääkkeet voivat auttaa silloin, kun koet pientä epämukavuutta.

Elämäntapa Poosh listasi kymmenen luonnollista vaihtoehtoa tulehduskipulääkkeille.

Kurkuma

Kurkuman sisältämä kurkumiini auttaa hillitsemään tulehdusta ja se soveltuu erityisesti kroonisten kipujen hoitoon. Aloita aamusi esimerkiksi kurkumalatella tai kurkumiinilisällä, jotta pääset nauttimaan sen kipua lievittävistä vaikutuksista.

Arnikki

Arnikkia on käytetty loukkaantumisista parantumiseen. Se on erinomainen lääke esimerkiksi mustelmien hoitoon. Sitä voi levittää paikallisesti vahingoittuneelle ihoalueelle tai nauttia sisäisesti. Jälkimmäisessä tapauksessa on syytä huolehtia nesteytyksestä, sillä arnikkia käytettäessä vaarana on nestehukka.

Piparjuuri

Piparjuuri sopii erityisesti poskiontelokipuihin ja tukkoisuuteen, ja sitä onkin perinteisesti käytetty vilustumisoireiden hoitoon. Se sopii mausteeksi moneen ruokaan, tai nautittavaksi veteen ja sitruunamehuun sekoitettuna.

Aloe vera

Kärsitkö vatsan happoisuudesta? Aloe vera -mehu rauhoittaa ärtynyttä vatsaa ja auttaa vähentämään liiallisten mahahappojen määrästä aiheutuvia oireita. Sillä on myös tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, jotka auttavat lievittämään kipua.

Kehäkukkaöljy

Jos lihaksia kivistää, kokeile kehäkukkaöljyä. Sillä on antioksidanttisia ja rauhoittavia ominaisuuksia, jotka auttavat rentouttamaan lihaksia, edistävät kudosten parantumista ja lievittävät kipua.

Ruttojuuri

Ruttojuuri on luonnon oma antihistamiini. Se on suosittu lääke allergiaoireiden hoidossa ja sen sanotaan vastaavan teholtaan jopa apteekista saatavia antihistamiineja. Toisin kuin apteekin tuotteet, ruttojuuri ei aiheuta uneliaisuutta.

Neilikkaöljy

Hammassärky on ikävä vaiva, mutta onneksi neilikkaöljy tarjoaa siihen helpotusta. Sekoita tavalliseen öljyyn muutama tippa neilikkaöljyä ja levitä seosta vanupuikolla särkevään hampaaseen. Toista tarvittaessa useita kertoja päivässä.

Inkivääri

Inkivääri on upea lääke moneen vaivaan. Tätä parantavaa juurta on käytetty ympäri maailmaa erilaisten vaivojen hoitoon tulehduksista pahoinvointiin. Se tunnetaan myös immuunijärjestelmän tehostajana ja flunssan torjujana. Laita inkivääriä vaikkapa aamuteen sekaan tai kokeile inkiväärimehua.

Valkosipuli

Valkosipulin sisältämä allisiini on antibioottinen yhdiste. Se torjuu tehokkaasti tulehduksia ja bakteeri-infektioita. Samasta syystä valkosipuli on monelle tuttu apu flunssaa vastaan.

Omenasiiderietikka

Omenasiiderietikka on monipuolinen luonnonlääke. Se sopii ihonhoitoon ja tukemaan vatsan hyvinvointia. Lisäksi sitä käytetään rauhoittamaan kivuliaita sisäänkasvaneita varpaankynsiä ja torjumaan jalkasientä.

Lähde: Poosh