OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Burst

Ihonhoito – näin pidät ihostasi helposti huolta kesänkin aikana

Olemme jo tämän vuoden sekä kesän puolivälissä. Oletko muistanut huolehtia ihostasi? Suomalaisilla on todella herkkä iho, joten on laitettava aurinkovoidetta monta kertaa päivässä. Vain kerta ei riitä. Jos haluat pelata uhkapelejä, siirry kolikkopelit netissä NetBet -sivuun, äläkä pelaa uhkapelejä terveydelläsi. Seuraa seuraavia vinkkejä ja pidä helposti huolta ihostasi!

1. Älä anna epäpuhtauksille mahdollisuutta

Lämpö, ​​hiki, lisääntynyt talituotanto: Kesällä kasvojen iholla on taipumus kehittää enemmän näppylöitä ja mustapäitä. Siksi julistamme sodan epäpuhtauksille hyvissä ajoin – hyvin yksinkertaisilla hoitotemppuilla: Kasvojen puhdistus on erityisen tärkeää – mieluiten aamulla ja illalla. Käytä mietoja puhdistusaineita, jotka eivät kuivaa ihoa. Käytä vähärasvaista päivävoidetta. Jos edes kevyt hoito on sinulle liian runsasta, voit käyttää nestettä tai geeliä. Niillä on nestemäinen koostumus kuin voiteella, ne sisältävät vähemmän öljyjä ja rasvoja ja tuntuvat iholta miellyttävän kevyiltä. Hemmottele ihoasi viikoittaisella kasvonaamiolla.

2. C-vitamiiniseerumi ryppyjä ehkäisevän voiteen sijaan

C-vitamiini on erinomainen lisä hoitoon ympäri vuoden, ja siitä tulee vieläkin tärkeämpää kesällä. Koska C-vitamiini auttaa estämään hyperpigmentaatiota, vähentämään hienoja juonteita ja voi myös auttaa kollageenin tuotannossa. Lisäksi seerumi on kevyempi kuin päivävoide, joten ihoa ei paineta ylimääräisesti. Riittää, että tiputetaan 2-3 tippaa iholle ihanteellisesti puhdistusvaiheen ja päivävoiteen levittämisen välillä.

3. Säännöllinen kuorinta avaa huokoset

Ihotautilääkärit sanovat usein, että ihoa ei pitäisi kuoria liikaa. Mutta kesällä iho tarvitsee lisätukea solujen uudistamiseksi ja kuolleiden ihosolujen hieromiseksi. Tästä syystä asiantuntijat suosittelevat kuorinnan sisällyttämistä vähintään kerran tai kahdesti viikossa hoitorutiiniin, erityisesti rasvaiselle iholle. Mutta myös tässä ihon tulisi hitaasti tottua siihen ja lisätä vähitellen kuorintahoitojen määrää. Erityinen etu kuorivoiteille on, että ne avaavat huokoset ja tekevät ihosta vastaanottavaisemman myöhemmille hoitoaineille. Tätä vaikutusta voidaan parantaa myös ns. Alfa-hydroksihappotyynyillä, lyhyesti AHA: lla, jotka poistavat ylimääräiset öljyt, jotka myös edistävät aknea ja epäpuhtauksia.

4. Suojaa iho auringolta

Yhtä miellyttävä kuin ensimmäiset auringonvalosäteet ovat iholla – UV-säteet kuivattavat ihon ja saavat sen ikääntymään nopeammin. Käytä päivävoidetta UV-suojalla joka päivä keväällä ja kesällä. Aurinkosuoja sisältyy myös moniin säätiöihin.

5. Älä unohda niskaasi ja dekolteettasi

Kaulan ja dekolteen iho on yhtä herkkä kuin kasvoilla. UV-suojaavan kosteuttavan hoidon ei pitäisi puuttua täältä. On hyvä, että kasvohoitosi yhdistää ihanteellisesti molemmat! Levitä voidetta kasvoillesi, kaulalle ja dekolteelle samaan aikaan aamulla.

6. Henkilökohtainen hygienia: kosteus rasvojen sijaan

Rikkaat voiteet, joilla on korkea rasvapitoisuus, ovat ihanteellisia – talveksi! Käytä kevyitä, kosteuttavia vartalovoiteita kesällä. Hyvin kuumina päivinä suihkun vartalovoiteet ovat erittäin hyödyllisiä, koska sinun ei tarvitse odottaa, että voide imeytyy. Käytä kuorintaa useita kertoja, jotta iho loistaa jälleen ajoissa kesän alkuun. Vaikutus: kuolleet ihosolut poistetaan ja saat kauniin ihon.

7. Lyhyt ja haalea suihku kesällä

Lyhyt, haalea suihku on ihanteellinen ihollesi kesäkuukausina. Rohkeat kylmät suihkut palkitaan lisävaikutuksella: verenkiertoa stimuloidaan, iho on kiinteämpi ja iho on kauniisti ruusuinen. Lämpimän suihkun ottaminen kesällä on ehdottomasti tabu, koska iho menettää paljon kosteutta prosessin aikana.

8. Hyvin hoidetut jalat ovat välttämättömiä

Jalat ovat yleensä laiminlyötyjä päivittäisessä hoidossa. Varmista, että jalkasi näyttävät hyvältä kesäkengissäsi, poista aina ylimääräinen kallus, mieluiten jalkakylvyllä. Jos laitat voidetta jaloillesi joka päivä ennen nukkumaanmenoa, sinut palkitaan kauniilla, pehmeällä iholla.

9. Käytä ennen kaikkea “ei-komedogeenista” meikkiä

“Komedogeeninen” on johdettu mustapäiden teknisestä termistä “komedo”. “Komedogeenisen” kosmetiikan epäillään edistävän epäpuhtauksia, kerrostumia, näppylöitä ja tulehduksia. Tuotteet, jotka sisältävät ruokasuolaa (“Sodium Chlorida”), kaakaovoita (“Theobroma Cacao Butter”), villavahaa (”Acetylated Lanolin”) tai parafiiniöljyä (“Paraffinum Liquidum”), ovat erityisen ”komedogeenisiä”. Monet valmistajat mainostavat tuotteillaan termillä “ei-komedogeeninen”.

10. Kosteusvoiteet yöksi

Jos haluat silti antaa ihollesi ylimääräisen kosteuden, käytä yöllä naamioita ja rikkaita voiteita. Voit kiinnittää huomiota erityisen rauhoittaviin aineisiin, kuten aloe veraan tai ruusuun. Jos taas kasvojen ihon rikkaat tuotteet ovat epämiellyttäviä ja liian rasvaisia ​​jopa yöllä, sinun tulisi käyttää ainakin ravitsevaa silmävoidetta. Koska silmien ympärillä oleva iho on erityisen ohut ja siten altis kuivumisen aiheuttamille ryppyille, sitä tulisi aina pitää hyvin kosteutettuna.