OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tarvitseeko rasvoittuva iho kosteusvoidetta?

Talin liikatuotannon taustalla voi olla monia eri syitä hormonaalisista muutoksista ruokavalioon. On hyvä selvittää yhdessä ihotautilääkärin, mistä esimerkiksi omat finnit todennäköisesti johtuvat. Ihonhoitotuotteet on syytä valita oikein, sillä tuotteilla voi joko parantaa tai pahentaa tilannetta.

Rasvoittuvan ihon omaavalle sopivan kosteusvoiteen löytäminen on usein haastavaa. Voiteet eivät ota imeytyäkseen ja tuntuvat vain pahentavan kasvoille ilmestyvien näppyjen tilannetta. Silti jokainen ihotyyppi kaipaa kosteutusta. Oikeilla tuotteilla rasvoittuva iho saadaan tasapainoon. Stylist opastaa, millaisia tuotteita rasvoittuvan ihon olisi syytä suosia.

Miksi rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta?

Kun kasvot kiiltävät kahta kauheammin kosteusvoiteen levittämisen jälkeen, tulee monelle houkutus skipata kosteusvoiteen käyttö kokonaan. On kuitenkin syytä huomata, että myös rasvoittuva iho voi olla pintakuiva ja kaivata kosteutta.

– On tärkeää olla sekoittamatta rasvoittuvaa ihoa kosteutettuun ihoon… Se, että iholla on runsaasti talia, ei tarkoita, että iho saa tarpeeksi vettä, huomauttaa ihonhoidon asiantuntija, tohtori Jaskaren Midha sivustolla.

Rasvoittuva iho tarvitseekin ennenkaikkea vesikosteutusta. Nauti siis päivittäin riittävästi vettä ja valitse käyttöön oikeat kosteuttajat.

– Jos sinulla on rasvoittuva iho, tulisi sinun valita kosteusvoide, joka on suunniteltu erityisesti rasvaiselle tai akneen taipuvaiselle iholle. Etsi kosteusvoide, joka on kevyt, eikä tuki ihohuokosia, tohtori Midha neuvoo.

Koostumukseltaan geelimäiset kosteusvoiteet sopivat yleensä hyvin rasvoittuvalle iholle. Kevyet tuotteet imeytyvät nopeasti, eivätkä tuki ihohuokosia. Kosteutta voi hakea myös muista ihonhoitotuotteista, kuten kasvovesistä ja seerumeista. Ja vaikka jokainen iho on yksilöllinen, tohtori Midhan mukaan sellaiset ainesosat, kuten ihoa kuoriva salisyylihappo, epäpuhtauksia ehkäisevä teepuuöljy ja hyaluronihappo kuuluvat yleensä rasvaisen ihon hoitoarsenaaliin. Viimeksi mainittu on suosittu ainesosa tehokkaasti kosteuttavissa seerumeissa, jotka tuntuvat kevyeltä iholla ja imeytyvät nopeasti.

– Jos et käytä kosteuta ihoasi, se voi alkaa kuivua. Ulkoiset haittatekijät, kuten kylmä sää, kuuma vesi ja liian tujut hoitotuotteet voivat järkyttää ihon luontaista suojavaippaa, tohtori Midha neuvoo.

Kun iho kärsii kuivuudesta ja sen oma suojakyky on heikentynyt, iho on alttiimpi vaurioille.

– Se voi johtaa näppyjen ja ihovaurioiden syntyyn, sekä ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen, tohtori Midha varoittaa.

Lähde: Stylist