OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / alona__kravchenko

Tosielämän Tähkäpää neuvoo, miten kasvatat itsellesi upeat hiukset

Alena Kravchenko tunnetaan Instagramissa tosielämän Tähkäpäänä. Malli todella muistuttaa ulkoisesti Disneyn prinsessaa, jonka pitkiä, vaaleita kutreja pitkin prinssi pääsi kiipeämään torniin. Alena on leikkauttanut hiuksensa ainoastaan kerran elämässään ja tänä päivänä niillä on pituutta jo lähes kaksi metriä.

Instagramissa Alenan hiuksia ihailee jo yli 70 000 seuraajaa ja heitä epäilemättä kiinnostaa tietää, miten Alena hoitaa uskomatonta tukkaansa.

– Kun vain oikein haluaa, jokainen tyttö voi kasvattaa hiuksiaan. Tärkeintä on olla kärsivällinen, eikä tuloksia saa odottaa malttamattomana, Alena selittää Pooshissa.

Elämäntapasivusto listasi viisi oppituntia, joihin Alena luottaa hiustenhoidossaan.

1. Päivittäinen päänahan hieronta

Päänahan päivittäinen hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, mikä parantaa ravinteiden kulkeutumista hiustuppiin ja edistää näin hiusten kasvua. Säännöllinen päähieronta auttaa myös parantamaan hiusten kuntoa pitkällä aikavälillä. Hieronnan tulisi kestää noin 10-15 minuuttia.

2. Pese hiuksesi vain kerran viikossa

Liian lyhyt pesuväli rasittaa ja kuivattaa hiuksia. Alena pesee hiuksensa vain kerran viikossa. Ennen pesua hän levittää hiuksiinsa joko kookos-, argan-, tai oliiviöljyä, tai kotitekoisen hiusnaamion. Alesa pesee hiuksensa laadukkaalla shampoolla ja hoitoaineella; hän suosii kampaamotuotteita ja luonnontuotteita.

3. Vältä lämpöä

Kuten jo tiedämmekin, lämpö voi vaurioittaa hiuksia. Alena välttelee fööniä ja lämpeneviä muotoilulaitteita hinnalla millä hyvänsä. Itse asiassa, nainen sanoo, ettei hän ole eläessään käyttänyt hiustenkuivaajaa, vaan antaa hiustensa kuivua aina luonnollisesti.

4. Harjaa hiukset varovasti, mutta usein

Alena ei kampaa hiuksiaan niiden ollessa märät, koska tämä voi aiheuttaa hiusten katkeilua. Hän kuitenkin varaa hiustenhoidolle reippaasti aikaa ja harjaa hiuksensa kaksi, tai kolme kertaa päivässä. Ennen kampaamista Alena käyttää hiuksiin hoitavaa suihketta tai öljyä, joka helpottaa takkujen selvittämistä. Alena suosii laadukasta, puusta valmistettua kampaa, jossa on leveät hampaat. Naisen mukaan se sopii hänen pitkille ja paksuille hiuksilleen parhaiten.

5. Leikkaa hiuksesi silloin tällöin

Okei, Alena ei halua leikata hiuksiaan, mutta hiusten säännöllinen tasoitus auttaa pitämään ne vahvoina ja siistin näköisinä. Leikattuaan hiuksensa kerran viisivuotiaana, Alena odotti peräti 30 vuotta, ennen kuin hän antoi saksien kajota kutreihinsa uudelleen. Nykyään hän kuitenkin tasoittaa latvansa kahdesti vuodessa.

Lähde: Poosh, Instagram