OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / vegangroup_

Kaiva kreppiraudat esiin! Kasarin pelätyin trendi tekee paluun

Jos pitäisi nimetä yksi asia, johon 80-luvun tyyli kiteytyy, olisivat krepatut hiukset varmasti listan kärkipäässä. Kreppikihara kuului jokaisen kasarilla varttuneen teinin bile-lookkiin. Vuosituhannen vaihteeseen mennessä kreppiraudat olivat kuitenkin unohtuneet kylppärin kaappiin uusien villitysten vallatessa alaa. Viime aikoina moni onkin hieraissut silmiään Instagramin kuvavirtaa selatessaan. Nuoret vaikuttajat ovat ihastuneet nostalgiaa henkiviin hiustyyleihin 70-luvun otsiksista ysäripolkkaan ja kyllä, myös pelätty kreppikihara on palannut muotiin.

Julkkiskampaaja ja L’Oréal Professionnelin lähettiläs Adam Reed ohjeistaa Stylist-lehdessä, miten kreppityyli päivittyy nykyaikaan.

Kreppien historiaa

Kreppirautojen innoittaja oli ilmeisesti itse Barbra Streisand. 70-luvulla diivan silloinen kampaaja Geri Cusenza yritti krepata Streisandin hiusksia punomalla tämän hiuksiin pikkuruisia lettejä ButterFly-albumin kantta varten. Lopulta puuhaan kyllästynyt Cusenza pyysi insinöörin koulutuksen omaavaa lankoaan auttamaan häntä kreppiraudan suunnittelussa. Ilmeisesti laitteesta tuli toimiva, sillä Streisand viihtyy krepatussa tyylissä yhä tänä päivänä.

– Olemme nähneet monen 60- ja 70-luvun hiustyylin nousevan nyt suosioon. Kreppi on jälleen yksi retrotyyli muiden joukossa, joskin 80-luvun tyyli on saanut päivityksen, Reed toteaa.

Vaikka kreppi näkyy nyt somesyötteissä, ei tyyli ole koskaan varsinaisesti kadonnut valokeilasta. Erityisesti tummaihoiset artistit Janet Jacksonista Beyoncéhen ja Nicki Minajiin ovat krepanneet hiuksiaan jo kauan aikaa.

Kreppaa tyylillä

Kreppikiharat näyttävät nyt varsin erilaisilta kuin 80-luvulla.

– Tiukkojen kiharoiden sijaan näemme merenneitomaisia laineita, jotka ovat löysemmät ja pehmeämmät, Reed selittää.

Moderni kreppi onkin yllättävän monipuolinen. Nykyään ei enää tarvitse krepata koko tukkaa, vaan esimerkiksi tyveen saa upeaa kohotusta kreppaamalla. Myös tavallisten kiharoiden joukkoon tai kampauksiin voi ujuttaa krepattuja osioita, jotka tuovat kampaukseen särmää. Kreppikiharat saavat kuvastaa kantajansa persoonaa; ne voivat olla huomaamattomat tai huomiota herättävät, leikkisät tai toimistoon sopivat. Varmaa on, ettei kreppaaminen ole enää pelkästään teinien hommaa.

– Se sopii jokaiselle hiustyypille, tekstuurille ja pituudelle, Reed lupaa.

Hiusten kreppaaminen vaatii korkeaa lämpötilaa, joten hiusten kunnosta on syytä muistaa huolehtia. Hiuksia ei pidä koskaan lähteä muotoilemaan ilman lämpösuojaa.

– Hiuksia voi hoitaa myös viikoittaisella naamiolla, jonka avulla hiukset pysyvät terveinä, hyväkuntoisina ja vauroilta suojattuna, Reed ohjeistaa.

Oikeat viimeistelytuotteet kruunaavat lopputuloksen.

– Moderni kreppi on vaivatonta, pehmeää ja liikkuvaa lainetta, joten muista viimeistellä tyyli kevyellä lakalla, joka antaa hiuksille pitoa latistamatta niitä. Voit myös kokeilla tekstuuria lisäävää hiuspuuteria ja puristella sitä pituuksiin, Reed vinkkaa.

Lähde: Stylist, Instagram