Monet huippu-urheilijat luottavat siihen. Hollywoodissa siihen ovat hurahtaneet ainakin Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Lady Gaga ja Victoria Beckham. Jopa Kim Kardashian kokeili sitä hoidoksi niskakipuihinsa. Kun Bieberit tapasivat Ranskan presidentti Emmanuel Macronin taannoisella Pariisin matkallaan, myös Haileyn selässä bongattiin punaisia, pyöreitä jälkiä. Nyt puhutaan siis kuppauksesta.
Tuhansia vuosia vanha hoitomuoto on noussut wellness-villityksen myötä uudelleen suosioon. Covidin jälkeisessä maailmassa myös nuoret ovat innostuneet kuppauksesta, jonka sanotaan auttavan korkeaan verenpaineeseen, kroonisiin selkäkipuihin, lihaskireyksiin, matalaan energiatasoon, sekä moniin muihin vaivoihin.
– Kuppaus on kiinalaisesta lääketieteestä peräisin oleva hoito, jossa iholle asetetaan alipaineen luovia sarvia. Tämä parantaa faskian ja lihasten verenkiertoa sekä stimuloi lymfajärjestelmää, kertoo perinteisen kiinalaisen lääketieteen harjoittaja ja hyvinvoinnin asiantuntija Ada Ooi muotilehti Voguelle.
Kuppauksen sanotaan suomalaisittain poistavan “pahaa verta” ja hoitoa käytetään puhdistamaan kehoa kuona-aineista. Ooin mukaan osa tuloksista on nähtävissä välittömästi.
– Se tuntuu hyvältä hoidon aikana ja sen jälkeen, mutta se hoitaa myös pitkittyneitä kehon jännitystiloja, hän toteaa.
Kuppauksen muodoista nykyään nykyään suositumpi on kuivakuppaus. Toisin kuin verikuppauksessa, siinä ihoa ei rikota ja siksi imukuppeja myydään jopa kotikäyttöön. Imukupeilla tehtävä hieronta kiihdyttävää ihon pintaverenkiertoa ja siksi sitä suositellaan esimerkiksi selluliitin hoitoon.
Kuppauksesta jäävät merkit haalistuvat yleensä noin kymmenessä päivässä. Kuppauksen fanit vakuuttavat tuntevansa hoidon vaikutukset, mutta on syytä muistaa, ettei asiaa ole tieteellisesti todistettu. Kuppaukselle voi olla myös lääketieteellistä esteitä, joista on syytä keskustella lääkärin kanssa.
Lähde: Vogue UK
Jatka lukemista
Kesän makuelämyksiä.
Hoitovaihtoehdot urheilijoille polvikipujen voittamiseksi
Säästä sähköä