OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Velvet Ocean

Velvet Oceanin uusi single yhdistää metallin ja flamencon

Helmikuussa 2020 julkaistulla Purposes and Promises -esikoisalbumillaan metalliyhtye Velvet Ocean yhdisteli elementtejä eri musiikkityyleistä grungeen ja poppiin. Nyt oululaiskokoonpano jatkaa samoilla jalanjäljillä uudella singlellään, My Life (Full of Chaos). Uudessa kappaleessa pohjoinen synkistely saa yllätyksellisen seuralaisen flamenco-kitarasta.

My Life (Full of Chaos) julkaistiin perjantaina 23. heinäkuuta. Yhteen laulaja, kappaleen säveltänyt ja sanoittanut Riitu, kertoo siinä syvästä masennuksesta.

– Jossain vaiheessa elämää voi tulla se aamu, jolloin kaikki on mennyt siihen pisteeseen, ettei pääse enää sängystä ylös. Koko elämä tuntuu olevan yhtä kaaosta, laulaja kuvailee kappaleen teemaa.

Hän myöntää aiheen olleen hänelle itselleen hyvin henkilökohtainen.

– Olin aiemmin tilanteessa, jossa huomasin, etten jaksa enää tehdä mitään. Ilman apua en olisi varmasti selvinnyt siitä. Onneksi läheiseni huomasi, että jotain on tehtävä ja sain keskusteluapua ongelmiini. Olen kokenut jonkinlaista häpeää siitä, että olin masentunut, mutta nyt haluan ottaa aiheen esiin ja kertoa, että kaikesta voi selvitä. Olisi mahtavaa, jos voisin auttaa myös muita, joilla on samanlaisia kokemuksia, hän kertoo OHO Live TV:lle.

Flamencoa ja metallia

Velvet Ocean soittaa raskasta musiikkia, mutta monet sen vaikutteista tulevat aivan muualta kuin metallista. My Life (Full of Chaos) -kappaleessa kuullaan soundeja, joita hevibändiltä ei heti ensimmäisenä osaisi odottaa.

– Rytmilaji ei ollut ihan tyypillinen, joten tuottajallamme tuli mieleen, että biisiin voisi sopia flamenco-tyylinen kitara. Kitaristimme Jake innostui heti ideasta, koska hän on aiemmin kuunnellut Paco de Lucían kitarointia. On totta, että flamenco on kaukana suomimetallista, mutta lähdimme jo ensimmäisellä albumillamme seuraamaan aivan omaa polkuamme, Riitu selittää.

Vaikka soundi on sama kuin debyyttilevyllä, Riitu uskoo, että yhtye on ottanut uudella kappaleellaan tuotannollisia edistysaskelia. Kappaleen on tuottanut arvostettu Helsinki Records.

– Aika samoilla linjoilla liikutaan, eli otetaan ne hulluimmatkin ideat mukaan ja tehdään musiikkia, joka tuntuu omalle. On kuitenkin ollut tosi hienoa nähdä, kuinka ulkopuolinen tuottaja voi saada biisin kuulostamaan aivan erilaiselta kuin alunperin oli itse ajatellut, hän toteaa.

Keikkalavoja kohti

Yhtyeen ensimmäinen albumi tuli ulos juuri ennen kuin pandemia pääsi vauhtiin Suomessa. Riitun mukaan rajoitusten myötä heiltä jäivät levynjulkkaritkin pitämättä. Kulunut vuosi on ollut monelle viihdealan ammattilaiselle hiljainen ja myös Velvet Ocean odottaa jo malttamattomana keikkalavoille pääsyä. Nyt tapahtumakalenterissa on vihdoin havaittavissa joitakin elonmerkkejä; Velvet Oceanin on määrä esiintyä Oulun Qstockissa perjantaina 30.7 sekä Piippurockissa lauantaina 7.8.

– Tämä tilanne on ollut tosi harmillinen ja meitä todella surettaa sekä meidän että muiden viihdealalla työskentelevien puolesta. Yritämme kuitenkin pysyä positiivisina ja uskoa, että jossain vaiheessa tämä vielä loppuu. Nyt kuitenkin olemme tosi innoissamme, että pääsemme Qstockiin tekemään sitä, mitä rakastamme! On ihanaa nähdä teitä kaikkia siellä, otetaan kaikki ilo irti ja nautitaan, Riitu iloitsee.

Lähteet: Velvet Ocean lehdistötiedote