OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Slipknotin perustaja­jäseniin kuulunut rumpali Joey Jordison on kuollut 46-vuotiaana

Slipknotin perustajajäsen ja entinen rumpali Joey Jordison on kuollut. Hän oli kuollessaan vain 46-vuotias.

Muusikon kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Hänen perheensä kertoi kuitenkin hänen kuolleen rauhassa nukkuessaan.

”Raskain sydämin jaamme uutisen, että Joey Jordison, tuottelias rumpali ja muusikko nukkui rauhallisesti pois heinäkuun 26. päivänä. Joeyn kuolema on jättänyt meille sanoinkuvaamattoman surun ja tyhjät sydämet. He, jotka tunsivat Joeyn, ymmärsivät hänen nokkeluutensa, lempeän luonteensa, valtavan sydämensä ja rakkautensa perhettään ja musiikkia kohtaan.”, Jordisonin perhe kertoi lausunnossaan.

Jordison oli bändin mukana heidän alkuajoistaan vuodesta 1995 lähtien ja soitti rumpuja kaikkiaan neljällä Slipknotin studioalbumilla. Hän voitti 2000-luvulla myös muun yhtyeen kanssa Grammy-palkinnon Before I Forget -kappaleella.

Slipknot tiedotti vuonna 2013 yhtyeen tien erkanevan Jordisonin kanssa. Varsinaista syytä rumpalin yhtyeestä eroamiselle ei ole tuotu julkisuuteen, mutta eräiden lähteiden mukaan hänet erotettiin bändistä, ja hän itsekin kertoi poistuneensa yhtyeen riveistä vastoin tahtoaan.

Jordisonilla diagnosoitiin useita vuosia sitten akuutti transversaalimyeliitti, hermoja rappeuttava selkäytimen tulehdus, jonka myötä Jordison menetti hetkellisesti kyvyn käyttää jalkojaan. Jordisonin perhe ei ole tarkentanut, liittyikö rumpalin sairaus tämän kuolemaan.

Nopeista käsistään tunnettu Jordison soitti Slipknotin lisäksi rumpuja myös muun muassa Scar the Martyr -yhtyeessä sekä viimeisimmässä yhtyeessään Sinsaenumissa. Lisäksi hän tuurasi tarvittaessa uransa aikana muun muassa Metallican, Kornin, Satyriconin, Ministryn ja Rob Zombien live-keikoilla.

Yhtye ja entiset bändikaverit Corey Taylor ja Shawn Crahan julkaisivat mustat neliöt Twitter-tileillään, kun Jordisonin kuolemasta kerrottiin julkisuuteen.