OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva. pexels.com

Kasvojen kartoittaminen voi paljastaa yllättäviä asioita terveydestä

Mikäli kiinalaiseen lääketieteeseen on uskominen, kasvot voivat kertoa yllättävän paljon terveydentilastamme. Mien Shiang, eli kasvojen kartoittaminen perustuu ajatukseen siitä, että elämänvoimanakin tunnettu chi virtaa kehon läpi eri reittejä. Poosh-sivuston mukaan Mien Shiang tarkoittaa kirjaimellisesti kasvojen lukemista. Sen harjoittajien mukaan epäpuhtaudet tai ihoärsytys kasvojen eri alueilla voivat paljastaa sisäelimiämme piinaavat ongelmat.

Otsan keskiosa

Otsan keskiosan uskotaan olevan yhteydessä ohutsuoleen. Jos keskellä otsaa ilmenee näppyjä tai kuivuutta, saattaa se olla merkki ohutsuolen heikosta toiminnasta. Mikäli ohutsuolella on vaikeuksia hajottaa ravintoa, se oireilee ruoansulatusvaivoina, kuten turvotuksena. Tällöin on hyvä miettiä omaa ruokavaliota uusiksi ja tarkistaa, ettemme kärsi heikentyneen ruoansulatuksen takia aliravitsemuksesta tai puutostiloista.

Otsan sivut

Otsan sivuilla ilmenevät epäpuhtaudet liittyvät rakon toimintaan. Ihoärsytys alueella saattaa viitata esimerkiksi nestehukkaan tai hiiva-infektioon. Tällöin on syytä parantaa nesteytystä.

Ohimot

Tämä alue on sidoksissa sappirakkoon, jolla on tärkeä rooli ruoansulatuksessa. Tulehtuneet näpyt tai valkopäät ohimoilla voivat olla merkki sappirakon huonosta toiminnasta. Tämä voi aiheuttaa painonnousua, kuona-aineiden kertymistä kehoon, sekä rasvaliukoisten ravintoaineiden imeytymisen häiriöitä. Pahoinvointi, ripuli ja vatsan tai selän alueen kivut voivat kaikki olla sappirakon tulehduksen oireita. Tällöin on syytä hakeutua lääkäriin.

Kulmakarvojen väli

Tämä alue liittyy maksaan. Syvät juonteet, punoitus, kuivuminen ja finnit alueella kielivät huonosta ruokavaliosta, alkoholin liikakäytöstä sekä stressistä. Maksan tehtävä on poistaa kuona-aineita, joten esimerkiksi rasvaisen ruoan ja alkoholin määrään ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota.

Kulmien ja huulten yläpuoli

Kulmien tai huulten yllä ilmenevät epäpuhtaudet ja kuivuus ovat viesti sydämestä. Jos iho oireilee näillä alueilla, on syytä tarkastuttaa verenpaine ja kolesteroli.

Silmänaluset

Silmänaluset ovat yhteydessä munuaisiin. Turvotus ja tummat silmänaluset voivat olla merkki munuaisten kuormittumisesta. Muista huolehtia nestetasapainostasi.

Posket

Epäpuhtaudet, kuivuus tai ruusufinni poskissa saattaa olla yhteydessä vatsan tulehduksellisiin tiloihin tai liikahappoisuuteen. Poskien alueen finnit voivat liittyä myös ruoka-allergioihin.

Nenä

Tämä alue liittyy haimaamme, joka on tärkeä ruuansulatuskanavan elin. Nenään ilmestyviä finnejä ei kannata jättää huomiotta etenkään, jos suvussa esiintyy diabetesta. on tärkeä alue, jota on syytä pitää silmällä, jos ruokavaliomme on pitkään jatkunut tai jos suvussa on ollut diabetes.

Leukapielet

Leukapielet saattavat alkaa roikkua iän kertyessä. Kasvojen kartoituksessa alue kuitenkin liitetään keuhkojen terveyteen. Kuivuus, epäpuhtaudet ja samea iho voivat liittyä keuhkojen kuormittumiseen. Viimeistään pitkittynyt yskä ja hengitysvaikeudet ovat syy hakeutua lääkäriin.

Leuka

Hormonaaliset muutokset näkyvät yleensä ensimmäisenä leuassa. Stressi ja kuukautiskiertoon liittyvät hormonimuutokset voivat aiheuttaa leukaan ikäviä kystisiä finnejä.

Lähde: Poosh