OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / cambridge.edits

Tähän väriin Kate Middleton luottaa pukeutumisessaan (ja väri, jossa häntä ei koskaan nähdä)

On selvää, että Kate Middletonin vaatekaapin sisällöstä on moni kateellinen. Cambridgen herttuatar pukeutuu aina tyylikkäästi, satoi tai paistoi. Useimmiten hän edustaa tilaisuuksissa kauniissa leningeissä ja taidokkaasti räätälöidyissä takeissa. Yleensä hän korostaa pitkää varttaan korkeakorkoisilla avokkailla. Kuninkaallisten pukeutumiseen kuuluu kuitenkin paljon sääntöjä, eikä herttuatarta esimerkiksi juuri koskaan nähdä ilman sukkahousuja.

Kuninkaallisten pukeutumiseen kiinnitetään paljon huomiota ja oikeanlaisten vaatteiden valinta onkin Marie Clairen mukaan herttuattarelle lähes täysipäiväinen työ. Muotilehden mukaan myös asujen värimaailma on tarkkaan harkittu. Herttuatar ei koskaan pukeudu oranssiin, sillä värin ajatellaan näyttävän epäimartelevalta valokuvissa. Myös symboliikka on tärkeässä asemassa kuninkaallisten vaatetuksessa ja väripsykologiassa oranssiin liittyy paljon negatiivisia merkityksiä.

– Tämän värin negatiivisia piirteitä ovat ekshibitionismi, pinnallisuus, halpuus, riippuvaisuus, epäsosiaalinen, tai liiallinen ylpeys, lehdessä kirjoitetaan.

Selvä suosikkiväri

Sen sijaan herttuatar käyttää usein sinistä. Aiemmin tässä kuussa hän edusti Wimbledonissa Alessandra Richin laivastonsinisessä polka dot -hameessa ja samanvärisessä bleiserissä. Sitä ennen hänet nähtiin Kensingtonin palatsin Royal Foundation Center for Early Childhood -säätiön lanseeraustapahtumassa puuterinsininen mekko yllään. Myös kuninkaallisten virallisissa perhepotreteissa herttuatar poseeraa mieluusti sinisen eri sävyissä.

Asiantuntijoiden mukaan värivalinta on todennäköisesti tarkkaan harkittu. Ensinnäkin sininen on turvallinen ja rauhoittava väri, joka korostaa herttuattaren rauhallista luonnetta. Sininen on monen ihmisen lempiväri ja sitä pidetään vaarattomana värinä. Pukeutumisessa se on konservatiivinen ja perinteitä kunnioittava.

Ennen kaikkea sininen väri on historiallisesti sidoksissa kuninkaallisiin; puhutaanhan heistä myös “siniverisinä”. Tämän sanotaan johtuvan siitä, että aateliset eivät pukeutuneet paljastavasti, eivätkä siten ruskettuneet. Kalpean ihon läpi verisuonet kuulsivat sinisempinä kuin ruskettuneen ihon.

Englanninkielessä syvänsininen tunnetaan nimellä “royal blue”, kuninkaallinen sininen. Marie Clairen mukaan sävy syntyi Somersetissa vuonna 1761. Silloin vaatesuunnittelija loihti syvänsinisen mekon kuningas Yrjö III:n puolisolle, kuningatar Charlottelle.

Lopulta, yksi varsin todennäköinen selitys sille, miksi Cambridgen herttuatar suosii sinistä, on yksinkertaisesti se, että väri on varsin monipuolinen ja sopii hänelle kauniisti.

Lähde: Marie Claire, Marie Claire, Instagram