OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Asunmaa ensi viikonloppuna Lahden SM-ralliin pistejohdossa – Testikilpailu Puolassa päättyi ennenaikaisesti

Teemu Asunmaan Rajd Rzeszow-ralli on päättynyt ennenaikaisesti ulosajoon. Skoda Fabia R4-auton kehitys- ja testaustyö jatkuu myöhemmin tänä vuonna. Asunmaa kääntää katseet jo seuraavaan rallin SM-sarjan osakilpailuun Lahden Top Building-ralliin.

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijan Topi Luhtisen, 26, kanssa, ovat joutuneet keskeyttämään Puolassa Rzeszowin kaupungin ympäristössä ja osana Puolan mestaruussarjaa ajetun Rajd Rzeszow-rallin. Keskeytyksen syynä oli ulosajo. Asunmaa sekä Luhtinen ovat kunnossa.

-Auto oltaisiin ehkä saatu jo kuntoon, mutta päästiin erikoiskokeelta niin myöhään pois. Vauriot eivät olleet isot, mutta tiimi halusi laittaa auton täyteen iskuun rauhassa kiirehtimättä. Ajetaan jossain toisessa kisassa lisää testiä.

Liettualaisen Pro Racing-tiimin kanssa Skoda Fabia R4-autoa kehittävä Asunmaa ajoi uudella autolla ensimmäiset testikilometrit asfaltilla alkuviikosta. Vaikka auton sekä Asunmaan asfalttirallidebyytti keskeytyi ennenaikaisesti, projekti saa jatkoa lähitulevaisuudessa.

-Ehdottomasti jatketaan auton kehittämistä. Suunnitelmissa on muita testimielessä ajettavia kisoja. Oppireissulla täällä ensisijaisesti oltiin, ja testaamisesta jäi paljon käteen. Suuret kiitokset Pro Racing Teamille ja yhteistyökumppaneille tästä mahdollisuudesta.

Asunmaan kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna ajettavalla rallin SM-sarjan kauden viimeistä edeltävällä osakilpailulla. Tien pinta, auto sekä poikkeuksellisesti myös kartanlukija muuttuvat Lahdessa ajettavaan SM Top Building Ralliin.

-Käännetään Lahdessa asfalttikytkimestä soramoodiin, palataan R5:en rattiin ja ajetaan heti maanantaina testiä. Jani Salo hyppää kyytiin, kun Salmisen Marko on ajamassa Sami Pajarin kanssa Belgian MM-rallissa. Mielenkiintoinen ralli on varmasti tulossa.

Rallin SM-sarja jatkuu SM Top Building Rallilla Lahdessa 13.-14.8.

Rallin SM-sarjan pistetilanne 4/6 osakilpailuun jälkeen:

Teemu AsunmaaSkoda Fabia Rally2 Evo74 pts
Emil LindholmSkoda Fabia Rally2 Evo72 pts
Mikko HeikkiläSkoda Fabia Rally2 Evo72 pts
Juha SaloSkoda Fabia Rally2 Evo56 pts
Aleksi RöyhkiöSkoda Fabia R543 pts