OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Juhamatti Vahdersalo

Tutkimus: Yli puolet suomalaisista haluaa lisätä kasvisruoan syöntiä

Jo yli puolet suomalaisista haluaa lisätä kasvisruoan syöntiä, käy ilmi WEGANin Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta. Erityisen paljon kasvissyönti kiinnostaa nuoria.

Suomalaisten ruokavalio on edelleen varsin lihapitoista. Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvissyöjiä ja vegaaneja on väestöstä vain noin joka kymmenes. Kuitenkin yli puolet, 54 prosenttia, suomalaisista vastaa myöntävästi kysymykseen “haluaisitko lisätä kasvipohjaisen ruuan osuutta ruokavaliossasi?”. 30 prosenttia vastaa kysymykseen kieltävästi ja loput 16 prosenttia ovat joko jo kasvissyöjiä tai vegaaneja, tai eivät osaa sanoa kantaansa.

WEGANin tutkimus osoittaa myös, ettei kasvissyöntiä koeta enää äijämäisyyden vastakohtana, sillä miehistä löytyy jo lähes yhtä paljon kasvissyönnin kannattajia kuin naisista. Erityisen paljon kasvissyönti kiinnostaa nuoria. Alle 25-vuotiaista lähes 80 prosenttia on kiinnostunut syömään vegaanista ruokaa, jos sitä olisi helposti saatavilla esimerkiksi pikaruokana.

– Olemme huomanneet kesän aikana, että esimerkiksi wrapit ja smoothiet sopivat moneen suuhun. Tutkimuksen rohkaisemina WEGANin globaali yhteisö ja kokit jatkavat juuri sekasyöjille sopivan ilmastoystävällisen vegaaniruuan kehittämistä, sanoo WEGANin perustaja Ilkka Hynninen yhtiön tiedotteessa.

Taloustutkimus haastatteli 1100:aa henkilöä 23.–26.7.2021.

Lähde: WEGAN Group Oy