OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mercedes-AMG GT4 #56, Murillo Racing #56 Mercedes-AMG GT4, Murillo Racing

Kuulumisia Mercedeksen kesälaitumilta

Mikä ihmeen kesätauko? 

Sillä välin kun F1-sirkus viettää pakollista kesätaukoaan, ratkotaan tulevana viikonloppuna Formula E-sarjan mestaruudet Berliinissä. 

Mercedes-EQ Formula E Teamin toinen kausi ABB FIA Formula E:n MM-sarjassa tulee päätökseen 14.-15. elokuuta. Reilu 2,5 kilometrin rata on entisen Tempelhofin lentoaseman tuntumassa ja se ajetaan lauantaina myötäpäivään ja sunnuntaina vastapäivään. Stoffel Vandoornella ja Nyck de Vriesillä on lämpimiä muistoja viime kauden viimeisestä kilpailusta Saksan pääkaupungissa, varmistaen kaksi luokkavoittoa Mercedes-EQ:lle tässä täyssähköisessä kilpa-sarjassa. 

Tiimi lähtee finaaliviikonloppuun molempien mestaruuksien haastajana ja aikoo jatkaa aiemman Lontoon E-Prixin vauhtia.

Mercedes-EQ Formula E Teamin toinen kausi ABB FIA Formula E:n MM-sarjassa tulee päätökseen 14.-15. elokuuta.

Mercedes-AMG on kovassa DTM-vireessä

DTM-sarjassa valmistajien mestaruutta johtaa yhä Mercedes-AMG. Sunnuntain kilpailussa Circuit Zolderissa saksalainen Maximilian Götz otti kuluvan kauden viidennen palkintosijan Mercedes-AMG Motorsportille. Götz ajoi Mercedes-AMG Team HRT:n Mercedes-AMG GT3:lla, tehden räjähtävän suorituksen kahdeksannelta sijalta kilpailun toiseksi. Itävallan Lucas Auer Mercedes-AMG Team WINWARD:ista nousi myös palkintokorokkeelle, mutta sijoittui lopulta vasta viidenneksi aikarangaistuksen jälkeen.

Götz ja Auer keräsivät jo lauantaina arvokkaita mestaruuspisteitä sijoittuen seitsemänneksi ja yhdeksänneksi. Nelossija meni Monacon Vincent Abrilille ja kahdeksas sija sveitsiläiselle Philip Ellisille. Näin Mercedes-AMG varmisti, että kymmenen parhaan joukossa oli huikeat neljä GT3:sta. Affalterbach keräsi yhteensä 30 pistettä kahdella kierroksella Belgiassa ja johtaa nyt valmistajien tilastoa 16 pisteen erolla, kun kahdeksasta kilpailusta on kisattu kolme.

Vuoden 2021 DTM:n kaksi seuraavaa kisaa pidetään Saksan Nürburgringillä 20.-22. elokuuta. 

Maximilian Götz

Palkintosijoja Pohjois-Amerikassa

Plymouthin IMSA Michelin Pilot Challenge -kilpailussa molemmat WINWARD Racing Mercedes-AMG GT4 -autot sijoittuivat kolmen parhaan joukkoon. Yhdysvaltalaiset Alec Udell ja Bryce Ward ylittivät maaliviivan toisena, perässään kolmanneksi sijoittuneet Indy Dontje (Alankomaat) ja Russell Ward (USA).

GT America -tapahtuma Nashvillen katuradalla huipentui myös voiton juhliin. Yhdysvaltain Chris Cagnazzi RENNtech Motorsports Mercedes-AMG GT4:n ratissa voitti GT4-luokan toisessa 40 minuutin kilpailussa. David Askew (USA), joka ajoi DXDT Racingin Mercedes-AMG GT3:lla, sijoittui Masters-luokan kolmanneksi.

Kolmannella voitolla kiinni Britannian GT-mestaruuteen

RAM Racing nappasi kauden kolmannen voiton Mercedes-AMG Motorsportille Britannian GT-mestaruudessa Snetterton Motor Racing Circuitilla. Viikonlopun toisessa kisassa Alankomaiden Yelmer Buurman ja Brittien Ian Loggie, jotka ajoivat Mercedes-AMG GT3:ta, nousivat kärkeen pian startin jälkeen litimärällä radalla ja pysyivät siinä ruutulipulle asti. 

Mercedes-AMG GT3 päihitti prototyypit

Team RC vakuutti suorituksellaan Endurance Brasil -kilpailussa Interlagosissa. Lähtöruudusta 11 lähteneet brasilialaiset Ricardo Baptista ja Cacá Bueno Mercedes-AMG GT3:lla edeten tasaisesti neljän tunnin aikana ja lopulta jättivät tehokkaammat prototyypit taakseen. Näin he tienasivat ensimmäisen voiton Mercedes-AMG Motorsportille tämän kauden sarjan yleisluokituksessa. Myöskin Autlog Racingin brassikuskit Cássio H Mello ja André Moraes Jr. ajoivat Mercedes-AMG GT4:lla neljä voittoa tämän kauden neljästä GT4-luokan kisasta.

RAM Racing nappasi kauden kolmannen voiton Mercedes-AMG Motorsportille Britannian GT-mestaruudessa .

Kuvat: Daimler