OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Forth tunteilee menneisyydellä uusimmalla 1993 -singlellään

Suomalais-kanadalaisen rockyhtye Forthin loppuvuodesta julkaistavan uusimman, kolmannen albumin kolmas ja viimeinen singlejulkaisu “1993” on bändiltä hyvin henkilökohtainen paluu menneisyyteen. Sanoitus heijastelee menetyksen tunnelmia, jotka syntyivät monen 90-luvun vaikuttavan artistin liian aikaisesta pois menosta: Chris Cornell, Kurt Cobain, Layne Staley, Chester Bennington ja moni muu.

Tarina ja siitä tehty video kuvaavat toiveikkaan musiikillisen viestikapulan kulkua sukupolvelta toiselle. Siinä laulaja ja sanoittaja Brian Forth muistelee ensirakkaudelta teininä saamaansa ensimmäistä kitaraansa. Hän muistaa saaneensa musiikillisen herätyksen Seattle rockin raa’asta tunteellisesta voimasta ja oppi soittamaan vanhalla kuusikielisellään. Vuosikymmenten kuluttua hän löytää tuon pölyn peittämän vanhan kitaran kotelostaan ja antaa sen edelleen nuorelle pojalleen toivoen kuulevansa vielä ”yhden viimeisen biisin”. Biisi on raskas, melodinen ja surumielinen, jonka kertosäe jää viipyilemään korvien väliin pitkään ensikuuntelun jälkeen.

Katso musiikkivideo alta:


Melodista hard rockia ja grungea soittava Forth perustettiin vuonna 2010 ja siinä vaikuttavat kanadalainen laulaja Brian Forth sekä suomalaiset Tim Norrgrann (kitara), Kari Storckovius (rummut) ja Mikael Söderbäck (basso). Forthin ensimmäinen albumi “Road Stories” julkaistiin vuonna 2014 ja albumin ensimmäisen single ‘Up Up Away’ nousi iTunesin suomalaisen rock-listan 2. sijalle. Toinen single ‘Fairytale Princess’ soi YLE Radio Vegan Vegatoppen-listan top 5:ssä kuukauden ajan.

Forth julkaisi toisen albuminsa “Captivity” maaliskuussa 2019 yhteistyössä Secret Entertainmentin kanssa. “Captivity” saavutti vielä enemmän menestystä ja voitti palkintoja hard rock -lajin kriitikoilta ympäri maailmaa. Kolme erilaista kappaletta nousi suoraan indie-listojen kärkeen Suomessa, Yhdysvalloissa, Espanjassa ja Kanadassa, mukaan lukien ‘Higher Ground’, joka nousi numero 1. Radio Indie Alliancen ”Monie’s New Music (UK)”-listalla. Albumin kappale ‘Let Me In’ päätyi myös YLE Radio Vegan soittolistalle 17 viikoksi. Forth saavuttitoisen sijan FinnRadio FM: n Kansainvälinen Rock Artisti 2019 -äänestyksessä.


Single 1993 julkaistiin 19. elokuuta 2021. Se on kolmas kolmesta singlestä, jotka on suunniteltu julkaistavaksi ennen Forthin tulevaa kolmatta studioalbumia syksyllä 2021.