OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

ABBA julkaisi mystiset nettisivut – ensi torstaina tapahtuu

ABBA julkaisi kaikessa hiljaisuudessa uudet mystiset nettisivut, jotka vihjaavat ensi torstaina tapahtuvan jotain merkittävää. Sivuilla yhtyeen faneja pyydetään rekisteröitymään, jotta he kuulevat ensimmäisenä uusista tuulista. Odotettavissa on, että yhtye toteuttaa viimeinkin jo vuosia suunnitelmissa olleet hologrammikonsertit ja julkaisee uutta musiikkia.

Aikaiseimpien The Sun -lehdelle vuodettujen sisäpiiritietojen mukaan yhtye valmistelee ABBA Voyage -nimistä esitystä, jossa nähdään bändin jäsenet esittämässä kappaleitaan hologrammiversioina eli ”Abbattareina”, jotka ovat nuoria versioita yhteen jäsenistä Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad. ABBA Voyage -show’ta varten on rakennettu teatteri itäiseen Lontooseen ja hologrammiesitystä näyttävä teatteri avautuukin The Sunin mukaan ensi kuussa. Esitystä on suunniteltu jo vuodesta 2019 lähtien, mutta koronapandemian vuoksi projekti on edennyt hitaasti.

Huhtikuussa 2018 uutisoitiin yhtyeen äänittäneen uutta musiikkia ja ABBA:n pitkäaikainen manageri Görel Hanser kertoi tiedotustilaisuudessa, että yhtyeeltä ilmestyy kaksi uutta kappaletta. Björn Ulvaeusin ja Benny Anderssonin mukaan yhtye ei kuitenkaan enää aio tehdä konsertteja, sillä etenkin Ulvaeus on toistuvasti sanonut, että ABBA:n paluu olisi ennen kaikkea pettymys faneille, koska lavalla olisi neljä yli 60-vuotiasta laulajaa. Björn haluaa fanien muistavan yhtyeen sellaisena kuin se oli 1970-luvulla.

ABBA nousi kansainväliseen suosioon vuonna 1974 voitettuaan Euroviisut kappaleellaan Waterloo, jonka jälkeen yhtye sai suurta menestystä ympäri maailmaa. Kappale nousi hittilistojen kärkeen ympäri Eurooppaa sekä Yhdysvaltain Billboardin top 10:een. Myöhemmin samana vuonna julkaistu samanniminen albumi pysyi Ruotsissa listaykkösenä 12 viikkoa ja sitä myytiin vuoden loppuun mennessä 250 000 kappaletta, mikä teki siitä maan kaikkien aikojen myydyimmän albumin.

Yhtye hajosi ja jäi tauolle vuonna 1982, jolla se on ollut aina tähän asti. Tauon alettua yhtyeen naisjäsenet lähtivät vaihtelevin menestyksin soolourille ja miesjäsenet ryhtyivät kirjoittamaan musikaaleja. Viimeisen kerran ABBA levytti touko-elokuussa 1982 ja vuonna 1986 yhtye teki lyhyen paluun esittämällä ruotsalaisessa tv-ohjelmassa kappaleen nimeltä ”Tivedshambo”.