OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tee kauneusrutiinistasi ympäristöystävällisempi

Ihmiset ovat vihdoin havahtumassa siihen, miten valtava vaikutus arkisilla tavoillamme on ympäristöön. Yksityisautoilun ja lentomatkailun haitoista ovat kaikki jo tietoisia, mutta kaikki eivät muista, että niinkin pienet asiat kuin vanulaput kasvattavat hiilijalanjälkeämme. Kauneudenhoitorutiiniin saattaakin kuulua yllättävän paljon kertakäyttötuotteita sekä ympäristöä kuormittavia aineita.

Jo pienillä muutoksilla omaa kauneudenhoitorutiinia voi muuttaa ekologisempaan suuntaan.

– Kuluttajina me kaikki haluaisimme tuntea, että olemme mukana muuttamassa maailmaa parempaan suuntaan, mutta joskus on vaikea tietää, miten se tapahtuu. On vaikea tajuta, miten pienillä muutoksilla voi vaikuttaa, sanoo Beauty Kitchenin perustaja Jo Chidley Marie Claire-lehdessä.

Mitkä siis ovat kestävän kauneudenhoidon salat?

Osta ekologisilta brändeiltä

Kuluttaja äänestää ensisijaisesti lompakollaan. On tärkeää tutustua siihen, millaisia ainesosia tuotteet sisältävät ja millaisia pakkausmateriaaleja brändit käyttävät pakkauksissaan.

– Joskus ennen kuluttajat luulivat, että ekologisuuden valitseminen tarkoittaa uhrauksia tuotteen laadussa, tuoksussa, tai koostumuksessa. Nykyään tuotteemme toimivat aivan kuin niiden synteettiset kilpailijat ja todistavat, että luonnollinen ja kestävä voi olla tehokasta, Chidley lupaa.

Varmista, ettei tuotteita ole testattu eläimillä

– Loikkiva pupun kuva takaa, ettei tuotetta ole testattu eläimillä. Jos et löydä sitä tuotteen pakkauksesta, tutki asiaa, Chidley kehottaa.

Joskus tiedon saaminen vaatii hieman vaivannäköä.

– Yleensä tuotemerkit tiedottavat erittäin hyvin kestävyyden ja ympäristöystävällisyyden eteen tekemästään työstä, joten jos et löydä kaipaamiasi vastauksia, kysy suoraan valmistajalta, Chidley neuvoo.

Aloita yhdestä tuotteesta ja etene rauhassa

Jos olet tottunut tiettyyn ihonhoitorutiiniin, ei koko tuotearsenaalia kannata laittaa kertaheitolla uusiksi. Paitsi, että se rasittaa lompakkoa, myös iho voi ärtyä suurista muutoksista. Siirry kohti kestävämpää rutiinia askel, tai tässä tapauksessa tuote kerrallaan.

Tee vaihtokauppoja

Harva meistä ajattelee, miten paljon vanulappujen ja vanupuikkojen valmistukseen on käytetty energiaa. Tuntuu suorastaan järjettömältä, että niitä käytetään vain kerran, etenkin kun niiden hajoaminen voi kestää kymmeniä, tai jopa satoja vuosia. Onneksi monille kertakäyttötuotteille on jo olemassa kestävmpiä vaihtoehtoja. Kaupoista löytyy esimerkiksi kestovanulappuja, jotka voidaan pestä koneessa.

Myös kosmetiikan ainesosaluetteloon kannattaa kiinnittää huomiota.

– On tärkeä ymmärtää, että kaikkia ainesosia ei ole saatavilla rajatonta määrää. Mietitään vaikka arganöljyä. Se oli aikoinaan marokkolainen erityistuote, mutta nykyään se on kukoistava teollisuus. Kuinka kauan pienet yhteisöt pystyvät vastaamaan kasvavaan kysyntään? Puiden ja raaka -aineiden kasvattaminen vaatii aikaa, muistuttaa Chidley ja kehottaa kuluttajia harkitsemaan mieluummin esimerkiksi abessinialaista öljyä sisältäviä tuotteita.

Lähde: Marie Claire