OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuvaaja: Victor Engström / Red Bull Content Pool

Loppuunmyyty maailman rankin 400 metrin juoksutapahtuma palaa Lahden suurmäkeen

Kesän rankin juoksukilpailu järjestetään tänä vuonna Suomessa seitsemättä kertaa. Red Bull 400 -ylämäkijuoksukilpailu järjestetään Lahden suurmäessä lauantaina 28.8.2021. Tänä vuonna kilpailun finaalit juostaan ensimmäistä kertaa koskaan elokuisen illan hämärässä, mäkimontun valaistuksessa. Loppuunmyytyyn tapahtumaan on ilmoittautunut 2000 urheaa juoksijaa, jotka lähtevät ottamaan mittaa itsestään, toisistaan ja legendaarisesta Lahden suurmäestä.

Red Bull 400 laittaa juoksijoiden kestävyysominaisuudet äärimmäiseen testiin, kun vastassa on 400 metrin lähes pystysuora nousu mäkimontun pohjalta suurmäen huipulle asti. Jokaisen juoksijan tavoitteena on valloittaa Lahden suurmäki mahdollisimman nopeasti. Apuna käytetään köysiverkkoa, joka on kiinnitetty suurmäen alastulorinteeseen.

Lahden mäkimontussa nähdään itsensä haastavien kuntourheilijoiden lisäksi useita ammattiurheilijoita. Lähtöviivalle asettuvat ainakin crossfit-urheilija Jonne Koski, sekä lumilautailija Eero Ettala. Kosken kesä on kulunut pääasiassa tuleviin kisoihin treenatessa.

– Alkukarsintaan pitää lähteä täysillä, jos haluaa mukaan finaaliin ja finaalissa vauhdinjakoa pitää hieman säätää, kun juostaan huipulle asti. Aiempina vuosina alkukarsinta on aina ollut minulle suotuisampi matkana, mutta tänä vuonna pyrin myös onnistumaan finaalissa paremmin. Edellisiltä kerroilta olen oppinut sen, että finaalin loppumatkalle pitää jättää enemmän paukkuja, Koski kommentoi Red Bull Finlandin tiedotteessa.

Suomalainen lumilautailulegenda Ettala tietää, miten rankasta suorituksesta Red Bull 400 -juoksussa on kyse, sillä hän osallistuu tapahtumaan jo viidettä kertaa. Tapahtuman juontajana jo aikaisempina vuosina toiminut Ettala on ehtinyt juontamisen ohessa myös itse kiipeämään Lahden suurmäkeä ylös alkuerissä. Ettalan taktiikka Lahden suurmäen valloittamiseen on pysynyt samana vuodesta toiseen: pitää hauskaa ja voittaa itsensä. Se, että selviää ylös hyppyrimäen nokalle ja maaliviivan yli on tämän konkarin mielestä jo hieno saavutus kenelle tahansa. Kerran vuodessa Lahden betonin kohtaaminen on toiminut hänelle hyvänä mittarina siitä, miten oma kunto on muuttunut.

– Vielä kertaakaan en ole jäänyt puolitiehen ja toivottavasti en jää tänäkään vuonna, Ettala naurahtaa.

ISTV näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Lähde: Red Bull Finland