OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kirja-arvostelu: Itseapukirja Rise Sister Rise ei sovi aloittelijoille

Rebecca Campbell: Rise Sister Rise. Viisas Elämä, 2020

Rebecca Campbell on intuitiivinen spirituaalinen opas ja inspiroiva puhuja. Menestyksekkäältä mainosalalta omaa sieluaan tutkailemaan lähtenyt nainen kirjoittaa nykyään henkisestä kasvusta omiin kokemuksiinsa pohjaten. Tuoreessa kirjassaan hän kehottaa naisia “löytämään oman jumalallisen feminiinisyytensä” ja “vapauttamaan viisaan, villin naiseutensa”.

Campbell kertoo olleensa kiinnostunut hengellisistä asioista jo lapsesta saakka. Vuosien saatossa hän on opetellut ammentamaan voimaa meditaatiosta, mantroista ja kristalleista, sekä tehnyt lukuisia pyhiinvaelluksia hengellisiin kohteisiin ympäri maailmaa. Kirjassa hän kertoo täyttäneensä sisäistä lähdettään Charlice Wellin puutarhan punaisella lähteellä, maanneensa Mikaelin ja Marian ley-linjojen päällä Tor-kukkulalla ja kohdanneensa yliluonnollisia ilmiöitä Merlinin luolassa. Hän rohkaisee myös muita naisia herättelemään shaktiaan ja työstämään entisiä elämiään.

Kuten yllä ilmituodut esimerkit osoittavat, on selvää, ettei Rise Sister Rise ole itseapukirjallisuuteen vasta tutustuville aloittelijoille. Useimmissa self help -kirjoissa puhutaan terveellisestä ruokavaliosta, stressinhallinnasta ja ihmissuhteisiin panostamisesta, mutta Campbell kulkee aivan toisella tasolla henkisen kehityksen polulla. Jooga ja meditaatio ovat lastenleikkiä verrattuna Campbellin harjoituksiin. Hän kertoo kirjassa erilaisista rituaaleista ja initiaatioista, joita hän on suorittanut yksin tai sisarryhmänsä kanssa.

Kirjan perimmäinen sanoma on varmasti hyödyllinen jokaiselle naiselle. Campbell muistuttaa, että noitavainot ovat jääneet historiaan ja nykynaisilla on ennenäkemätön tilaisuus hyödyntää feminiinisiä voimiaan. Rise Sister Rise on asian ytimessä siinä, että se rohkaisee naisia löytämään täyden potentiaalinsa ja hakemaan voimaa kanssasisarten tuesta sekä ympäröivästä luonnosta. Campbellin voimaannuttava viesti on, että naiset ovat parhaimmillaan, kun he antavat äänensä kuulua ja todellisen minänsä näkyä, ja kun he kilpailemisen sijaan yhdistävät voimansa muiden naisten kanssa. Kirjailijan kieli ei kuitenkaan välttämättä tavoita kaikkia. Campbellin maailmankatsomuksen jakaville teos on varmasti kuin nektaria janoiselle, mutta kyynikolle se saattaa ajoittain kuulostaa lähinnä länsimaisen naisen etuoikeutetulta sanahelinältä. Kirjassa naiseuden voima ja trendikäs uushenkisyys kietoutuvat yhteen niin tiiviisti, että Campbellin kuvailema “vapautuminen” tuntuu jäävän toisin ajattelevien naisten tavoittamattomiin. Onhan varsin harmillista, jos naisten voimaantuminen on todella kiinni astrologiasta ja kristalleista.

Osta kirja Adlibrikselta.

Rise Sister Rise

Nidottu, suomi, 2020

Maailma on muuttumassa. On koittanut luonnollisen feminiinisyyden ja naisellisen viisauden aika.

Naisten on tullut aika nousta johtamaan globaalia muutosta, feminiinisyyden nousua.
Rise Sister Rise kehottaa naisia kertomaan oman totuutensa ja astumaan esiin.

Kirja tarjoaa mietiskelyn aiheita, rituaaleja ja käytännön välineitä, joiden avulla opimme kunnioittamaan naiseuttamme. Kun parannumme itse, pystymme parantamaan maailman.

Osta kirja tästä*

*Huomaathan, että OHO Live TV voi saada komission, mikäli ostat ylläolevan linkin kautta tuotteita. Näin autat meitä pysymään laatumediana!