OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Freddie Mercuryn 75 -vuotissyntymäpäivää juhlistetaan upein kunnianosoituksin

Freddie Mercury viettäisi tänään 75 -vuotissyntymäpäiväänsä, jonka johdosta laulajan virallinen Youtube-kanava on yhdessä aids-organisaatio Mercury Phoenix Trustin kanssa ja julkaissut varta vasten merkkipäivää varten tehdyn videon, joka sisältää valikoituja hetkiä Mercuryn uran varrelta. Englantilaisen rockyhtye Queenin laulaja, lauluntekijä ja pianisti tunnettiin näyttävistä lavaesiintymisistään ja laaja-alaisesta äänestään, ja häntä on usein kutsuttu yhdeksi rockin suurimmista laulajista.

Hyväntekeväisyysjärjestö piti myös hiljattain juhlahuutokaupan keräten yhteensä £10,633 erilaisilla Queen harvinaisuuksilla. Pääset katsomaan huudetut esineet täältä.

Iso-Britannian kansallinen muotokuvagalleria julkisti hankkineensa Neal Prestonin ottaman ikonisen Freddie -valokuvan, joka on otettu Wembleyssä vuonna 1986, pysyväksi osaksi kokoelmiaan. Otos on esillä huomisesta alkaen From the Ground Up -näyttelyssä yhteistyössä Brent -museoiden ja -arkistojen kanssa Willesden Green Brentissä.

Rakastettu laulaja menehtyi aidsin aiheuttamiin komplikaatioihin 24. marraskuuta 1991 ja oli kuollessaan vain 45-vuotias. Mercury kuoli vain 24 tuntia sen jälkeen, kun hän oli paljastanut julkisuudessa sairastavansa tautia. Queen -tähti vietti elämänsä viimeiset päivät kotonaan Lontoossa kartanossaan, jonka hän oli täyttänyt rakkailla esineillä. Laulajana tunnettiin taiteen ystävänä ja hän rakasti maalauksia, antiikkia ja eriskummallisia esineitä, joita hän haali huutokaupoista. Ostokset pääsivät paraatipaikalle hänen 22 miljoonan euron arvoiseen taloonsa ja toivat laulajalle iloa.