OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Phil Collins kertoi huolestuttavia uutisia terveydentilastaan – ”Tuskin pystyn pitämään edes rumpukapulaa kädessä.”

Brittiläinen muusikko Phil Collins kärsii terveysongelmista, jotka estävät häntä soittamasta rumpuja. Hän kertoi asiasta vieraillessaan BBC Breakfast -ohjelmassa yhdessä Genesis -yhtyeen jäsenten kanssa. Collins kertoi, että jatkossa hänen poikansa Nic Collins toimii bändin rumpalina yhtyeen The Last Domino? -paluukiertueella.

Terveyshuoliinsa viitaten Collins totesi:

”Minulla on aikamoisia haasteita, mitkä turhauttavat minua kovasti, koska haluaisin päästä soittamaan, mutta tuskin pystyn pitämään edes rumpukapulaa kädessä. On tiettyjä fyysisiä seikkoja, jotka haittaavat.”

Guardianin mukaan 70-vuotiaan Collinsin vaivat hohtuvat 2000-luvun alkukymmenyksellä tehdyistä leikkauksista, jotka vaikuttivat hänen hermostonsa toimintaan ja diabeteksestä.

Collins oli Genesiksen rumpali ja laulaja siitä saakka kun hän täytti 19 vuotta. Genesiksen jälkeen hän aloitti menestyksekkään soolouran. Collins ilmoitti jäävänsä musiikkihommista eläkkeelle 2011, mutta kuten alalla on tapana, eläkepäätös ei ole aivan pitänyt ja laulaja on tehnyt jonkin verran hyväntekeväisyyskeikkoja ja on nyt mukana Genesiksen taustajoukoissa ja laulajana tulevalla kiertueella mikäli terveys sen sallii.

Mittavan uran tehnyt Collins on yksi kolmesta artistista (muut ovat Paul McCartney ja Michael Jackson), joka on onnistunut myymään yli 100 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti sekä soolourallaan että lisäksi yhtyeen jäsenenä. Hänellä on Billboardin mukaan lukumääräisesti eniten top-40-hittejä Billboard-listalla 1980-luvun aikana, kun lasketaan mukaan sekä Genesis- että hänen soolouransa.

Myöhemmin 2000 -luvun taitteessa Collins teki pienimuotoisen paluun Disneyn Tarzan-animaatioon tekemiensä kappaleiden myötä. Elokuvan hitit kuten You’ll Be in My Heart ja Strangers Like Me ansaitsivat hänelle Oscar -palkinnon kategoriasta Paras Kappale vuonna 2000. Collins laulaa myös ranskan, italian, saksan ja espanjan kielelle käännettyjen dubbausten laulut kokonaan itse! Suomenkielisen version kappaleet laulaa Pekka Kuorikoski.