OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Haaveissa paksummat hiukset? Omilla tottumuksilla on valtava merkitys

Moni suomalainen kokee hiustensa olevan ohuet ja hauraat. Vaikka paljon riippuu hiusten luonnollisesta rakenteesta, tukan kuntoon voi myös itse vaikuttaa monin konstein. Ruokavalio, oikeanlaiset hiustenhoitotuotteet ja hyvin leikattu malli voivat tehdä hiuksista paljon paksumman tuntuiset.

Pohjoismaiset hiukset ovat usein hennot, mutta hiusten äkilliseen ohenemiseen kannattaa hakea apua. Ensimmäiseksi on selvitettävä, mistä hiustenlähtö johtuu.

– Minusta kokonaisvaltainen, henkilökohtainen ja monitahoinen lähestymistapa on tehokkain apu kaikenlaiseen hiustenlähtöön. Geneettinen profiilisi, elämäntapasi ja ruokavaliosi saattavat olla hyvin erilaiset ​​kuin ystävälläsi, vaikka hänkin kärsisi hiustenlähdöstä, muistuttaa Philip Kingsleyn brändijohtaja ja trikologi Anabel Kingsley Vogue-lehdessä.

Miksi hiukset tuntuvat ohuilta?

Jokaiselta irtoaa hiuksia päivittäin, mutta jos hiukset alkavat yhtäkkiä ohentua, on tärkeää selvittää vaivan aiheuttaja. Androgeeninen alopecia, eli perinnöllinen hiustenlähtö, on erittäin yleinen syy miesten, mutta myös naisten hiustenlähtöön.

– Androgeenisessa alopeciassa hiustupilla on geneettinen herkkyys kehossamme luonnostaan esiintyvää androgeenia kohtaan, Kingsley sanoo.

Koska kyseessä on perinnöllinen vaiva, sitä ei voi välttämättä itse ennaltaehkäistä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito aloitetaan, sitä parempia tuloksia voidaan yleensä saavuttaa, Kingsley sanoo.

Geenit eivät kuitenkaan ole ainoa hiustenlähtöä aiheuttava tekijä. Myös esimerkiksi stressi, hormonaaliset muutokset ja erilaiset puutostilat voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Tällöin äkillisten muutosten taustalla oleva syy on tunnistettava ja korjattava. Hyvä uutinen on, että asiaan voi vaikuttaa omia elämäntapoja korjaamalla.

– Jos esimerkiksi hiustenlähtö johtuu kokonaan tai osittain vitamiinien puutostilasta, ruokavalion muutokset ja ravintolisät ovat keskeisessä roolissa ongelman hoidossa. Jos hiustenlähtö johtuu kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminnasta, siihen on puututtava sopivilla lääkkeillä, Kingsley selittää.

Lisäksi omat hiustenhoito- ja muotoilutottumukset voivat vaikuttaa negatiivisesti hiusten kuntoon. Jokainen varmasti tietää, että lämpöä hyödyntävät hiuslaitteet voivat vahingoittaa hiuksia, mutta myös liika värjääminen tai jopa liian tiukka kampaus voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Myös tässä tapauksessa ongelma korjaantuu usein omia tapoja muuttamalla. Hiustenlähtöä ja katkeilua voi ehkäistä käsittelemällä hiuksia mahdollisimman lempeästi. Tuotemerkki Leonor Greylin edustaja Masa Ohta kehottaa suosimaan hiustenhoidossa luonnollisia ainesosia sisältäviä ja sulfaatittomia tuotteita.

– Luonnolliset ainesosat ovat paljon hellävaraisempia iholle ja hiuksille, hän vakuuttaa.

Paksummat hiukset ruokavaliolla

Omasta ruokavaliosta huolehtiminen on yksinkertainen, mutta erittäin tehokas tapa vaikuttaa hiusten kuntoon. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, joka sisältää riittävästi proteiinia ja lehtivihanneksia, edistää myös hiusten hyvinvointia.

Markkinoilta löytyy myös useita hiusten kasvua tukevia lisäravinteita. Esimerkiksi keratiinia, L-lysiiniä, rautaa, sekä B12- ja D3-vitamiineja sisältävät tuotteet voivat vahvistaa hiuksia sisältäpäin. Ravitsemusterapeutti Moon Bedeaux suosittelee jokaiselle paksummista hiuksista unelmoivalle myös biotiinia.

– Kun kyse on hiusten kasvattamisesta tai niiden kunnon parantamisesta, salainen aseeni on biotiini. Se on hiuksia, ihoa ja kynsiä vahvistava vitamiini.

Muotoile hiukset näyttämään paksummilta

Jos hiukset ovat luonnostaan ohuet, kannattaa niiden malli miettiä tarkkaan. Lyhyehkö tai keskipitkä, tasamittaan leikattu malli saa hiukset näyttämään paksummilta.

– Liika kerrostaminen vie hiuksista volyymia, jolloin tukka voi näyttää lättänältä ja elottomalta. Minun neuvoni on, että ohuet hiukset kannattaa leikata tasamittaan, kampaaja George Northwood selittää Voguelle.

Myös väriin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä liian yksiulotteinen väri saa hiukset näyttämään entistä elottomammilta. Hyvin sijoitetut raidat tuovat hiuksiin paljon kaivattua syvyyttä.

Mitä tulee muotoiluun, Northwood suosittelee kuivaamaan hiukset aina pää alaspäin, jolloin tyveen saadaan nostetta. Tarjolla on myös runsaasti tuuheuttavia tuotteita, joita ohuthiuksisen kannattaa hyödyntää. Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine saavat aikaan silminnähtävän muutoksen. Tuuheuttava suihke tai mousse helpottaa muotoilua tuomalla hiuksiin rakennetta. Tuotteidenkaan kanssa ei silti pidä liioitella.

– Tapaan usein hennot hiukset omistavia asiakkaita, jotka valittavat, että heidän hiuksensa tuntuvat latteilta ja rasvaisilta. He eivät ole huomanneet, miten paljon raskaita hoitotuotteita heidän hiuksiinsa on kertynyt. Silloin suosittelen hyvää syväpuhdistavaa shampoota… Hiukset tuntuvat heti paljon kevyemmiltä ja kuohkeammilta, Northwood vinkkaa.

Lähde: Vogue UK