OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Marko Salminen sekä Skoda Fabia Rally2 Kit Liettuassa Rally Elektrenaissa perjantaina.

Asunmaa yleiskilpailun neljäs Liettuan mestaruussarjan Elektrenai-rallissa

Teemu Asunmaa on sijoittunut yleiskilpailussa neljänneksi Liettuassa ajetussa, paikalliseen mestaruussarjaan kuuluvassa Rally Elektrenaissa. Kilpailu toimi testikilpailuna liettualaisen Proracing-tiimin kehittämälle Skoda Fabia Rally2 Kit-autolle. Luokkavoitto irtosi lopulta selvällä erolla.

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijansa Marko Salmisen42, kanssa, ovat sijoittuneet Liettuassa pääkaupungin Vilnan liepeillä ajetun Rally Elektrenain yleiskilpailussa neljänneksi. Kaksipäiväinen kilpailu oli osa Asunmaan ja liettualaisen Proracingin yhteistyötä, jonka tavoitteena on kehittää ja testata Skoda Fabia Rally2 Kit-autoa. Rally Elektrenai käsitti yhteensä 10 erikoiskoetta ja 96,12 erikoiskoekilometriä.

– Testikilpailuhan tämä meille oli, mutta hieno kilpailu kuitenkin. Noin sata kilometriä erikoiskokeita, 25 lämmintä ja aurinko paistoi niin mikäs täällä ajellessa, Asunmaa kommentoi.

Perjantain kaksi lyhyttä yleisöerikoiskoetta ajettiin Elektrenain kaupungin keskustassa, ja lauantain ohjelmaan sisältyi kahdeksan erikoiskoetta. Vaikka kyseessä olikin testikilpailu, ajoi Asunmaa koko päivän luokkapohjia. Keskinopeutta Asunmaalla ja Skoda Fabia Rally2 Kit-autolla oli 108,4 kilometriä tunnissa. 

– Ajettiin kuten oli tarkoituskin, ei otettu mitään hulluja riskejä mutta niin kovaa kuin autolla päästiin. Kisan aikana kokeiltiin paljon eri asioita ja säätöjä auton kanssa ja vaikutus oli positiivinen. Kisan aikana testaaminen on aina erilaista kuin treeneissä. Auto toimi hyvin ja olemme tiimin kanssa tyytyväisiä.

Asunmaan ja Proracingin kehitysyhteistyö Skoda Fabia Rally2 Kit-auton kanssa saa jatkoa vielä tulevan syksyn aikana. Tarkempaa aikataulua tai ohjelmaa ei kuitenkaan ole vielä lyöty lukkoon.

– Yritetään ajaa syksyn aikana vielä testikisoja. Portugalin EM-ralliin oltaisiin muutoin lähdetty, mutta se menee päällekkäin Kokkolan kanssa. Voi olla, että ajetaan vain testiä loppuvuodesta. Tiimille suuret kiitokset kilpailun ja kehitysprojektin mahdollistamisesta sekä kovasta työnteosta sen eteen. Ollaan kehitytty puolin ja toisin kesän aikana paljon. 

Asunmaan kilpailukausi jatkuu SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa SM KokUA 60-V Juhlarallissa 25.-26.9., jossa Asunmaa on mukana taistelemassa uransa neljännestä SM1-luokan mestaruudesta. Asunmaa osallistuu myös Jyväskylässä osana rallin MM-sarjaa ajettavaan WRC Secto Automotive Rally Finlandiin 1.-3.10. WRC3-luokassa.