OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Vantaalainen Southern rock -bändi Muddy Moonshine julkaisi tuplasinglen tulevalta toiselta albumiltaan

Vantaalainen Southern Rockia soittava Muddy Moonshine julkaisi tänään uuden tuplasinglen Charm of Drinking Hard. Muddy Moonshine perustettiin kesällä 2014. Alkuperäisenä ideana oli toimia kolmen henkilön blues –yhtyeenä (Jonne Rytkönen, Tero & Jarmo Ikala), joka tekee satunnaisia pub keikkoja. Nopeasti yhtye sai omaa materiaalia tehtyä, jonka johdosta yhtyeeseen liittyi rumpuihin soittamaan Saku Manninen, sekä bassokitaraan Jaakko Ruusulampi. Kolmanneksi kitaristiksi valikoitui Niko Turunen. Tällä kokoonpanolla yhtye äänitti Porvoon Magnusborgin studiossa EP:n ”Distilled in Finland” 2015.

Bändi kommentoi:

“Muddy Moonshine on palannut. Kaksi lohkaisua tulevalta pitkäsoitolta. Uuden laulajan kanssa työstetty menevä Charm Of Drinking Hard sekä pimeneviin iltoihin herkistelevä Me & You. Uusi levy kokonaisuudessaan pamahtaa saataville vuoden loppuun mennessä.”

Kuuntele single:

Yhtye jatkoi oman musiikin tekemistä ja jatkoi keikkailua hyvällä tahdilla. Jaakko päätti poistua yhtyeestä ja hänet korvasi Kim Sandström. Myös Niko päätti siirtyä sivuun ja Muddy jatkoi toimintaansa kolmen kitaristin yhtyeenä, kun Stefan Granroth tuli yhtyeeseen.

Juuri debyyttialbumiaan nauhoittamaan menossa ollut Muddy Moonshine koki vakavan menetyksen, kun sairaskohtauksen takia Tero joutui poistumaan yhtyeestä ja tilalle otettiin Aleksi Ahokas.

Debyyttialbumi ”Muddy & Wild” 2016 äänitettiin Porvoossa Magnusborgin studiossa ja julkaistiin Inverse Recordsin tytäryhtiön Secret Entertainment:in kautta maailmanlaajuisesti.

Musiikillisten erimielisyyksien takia Aleksi poistui yhtyeestä seuratakseen omia ambitioitaan musiikin saralla ja vokalistin saappaisiin astui mm. Iconofear, Doperman, Hedonist & Zombie Rodeo yhtyeissä vaikuttanut Thomas Vee. Siirtymä oli luonnollinen, sillä tuttuja oltiin jo vuosien takaa ja yhteistyöstä oli ollut puhetta aikaisemminkin.

Keikkailu ja oman materiaalin tekeminen jatkui hyvällä tahdilla, sekä toinen studioalbumi oli lähes valmis, kun Stefan päätti keskittyä perhe-elämään. Muddy Moonshine ei päättänyt ottaa enää kolmatta kitaristia yhtyeeseen. Tuplasinkku uudelta levyltä julkaistiin 16.9.2021 suoratoistopalveluihin ja koko lp iskeytyy suoratoistoon ja levykauppoihin ennen vuoden loppua.