OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Volkswagen

Volkswagen tuo markkinoille langattoman verkon kautta tehtävät päivitykset kaikkiin ID.-malleihin

Volkswagen ottaa seuraavan askeleen tavoitteessaan muuttua autojen valmistajasta johtavaksi ohjelmistopohjaiseksi globaaliksi liikkumispalveluiden tarjoajaksi. Nyt kaikki ID.-mallit voivat vastaanottaa säännöllisiä langattoman verkon kautta tehtäviä ohjelmistopäivityksiä. Tähän mennessä testivaiheen päivitykset ovat olleet saatavilla vain tiettyjen markkinoiden ID. First Movers Club -Facebook-ryhmän jäsenille. ID.-malliston ohjelmistoversio 2.3 tarjoaa täysin uusia toimintoja ja optimoi jo olemassa olevia. Koko ID.-malliston verkostoituminen luo perustan Volkswagenin uudenlaiselle, asiakaspainotteiselle liiketoimintamallille. Volkswagen kertoo olevansa toistaiseksi ainoa suuri autovalmistaja, joka tarjoaa tätä teknologiaa asiakkailleen.

– Langattoman verkon kautta tehtävien ohjelmistopäivitysten täysi saatavuus korostaa Volkswagenin innovaatioiden kapasiteettia ja muodostaa perustan täysin uudenlaiselle, digitaaliselle asiakaskokemukselle. Samaan aikaan luomme perustaa uudenlaisille digitaalisille liiketoimintamalleille ja saavutamme yhden päätavoitteemme ACCELERATE-strategiassa, sanoo Volkswagen-brändistä vastaava johtaja Ralf Brandstätter yhtiön tiedotteessa.

Langattoman verkon kautta tehtävät päivitykset ovat uusien liiketoimintamallien perusta ja lisäansaintatapa

Tulevaisuudessa Volkswagen suunnittelee tarjoavansa asiakkailleen veloituksettoman ohjelmistopäivityksen aina kahdentoista viikon välein pitääkseen autot ajan tasalla ja parantaakseen asiakaskokemusta. Volkswagen tähtää myös lisätulojen ansaitsemiseen testivaiheen aikana uusilla, tietoon perustuvilla liiketoimintamalleilla – palveluilla ja toiminnoilla, joita asiakas voi halutessaan tai tarvitessaan tilata. Sellaisia voisivat olla esimerkiksi Travel Assist -järjestelmän aktivointi tai parempi akun suorituskyky pidemmillä matkoilla, tai myöhemmässä vaiheessa jopa automatisoidun ajamisen toiminnot.

Langattoman verkon kautta tehtävät ohjelmistopäivitykset on kehitetty läheisessä yhteistyössä Volkswagen-konsernin ohjelmistoyrityksen CARIADin kanssa.

– Uudet päivitykset ovat keskeisiä toimintoja digitaalisessa, täysin liitetyssä autossa. Niistä tulee nopeasti osa asiakkaiden arkipäiväisiä toimintoja, aivan kuten älypuhelimet. Ohjelmistokehitys on nopeaa ja toistettavissa olevaa, sanoo Volkswagen-brändin teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Thomas Ulbrich. 

Volkswagen haluaa pitää asiakkaaseen yhteyttä myös auton oston tapahduttua tarjotakseen digitaalisia palveluja.

– Autot, joissa on aina viimeisin ohjelmisto, voivat tarjota erinomaisen digitaalisen kokemuksen ja ovat siten myös erittäin tärkeitä tulevaisuuden menestyksen kannalta. Säännöllisten ohjelmistopäivitysten avulla auto ei vain pysy ajan tasalla, vaan tulee jopa paremmaksi, Ulbrich jatkaa.     

Päivityksillä optimoidaan turvallisuus- ja mukavuustoimintoja

Jotkut uudet toiminnot vaikuttavat ID.Light-valoihin, valojuovaan tuulilasin alaosassa. Se antaa nyt kuljettajalle informaatiota, jolla kuljettaja voi vaikuttaa energian säästöön ajaessa, ja kun mukautuva vakionopeudensäädin on käytössä. Monitoimikameran kuvankäsittelyä on myös parannettu, nyt se tunnistaa myös moottoripyöräilijät ja muut tienkäyttäjät nopeammin. Sama pätee myös ajamiseen pimeässä; kun autossa on IQ.Light-led-matriisiajovalot, dynaaminen valotoiminto pystyy ohjaamaan etuvalojen valokeilaa yhä tarkemmin. Infotainment-järjestelmän grafiikat tulevat rauhallisemmiksi ja selvemmiksi, sekä ovat yhä intuitiivisempia. Volkswagen kertoo muutoksilla reagoineensa asiakkaiden antamaan palautteeseen.

Digitaalinen asiakaskokemus tulee yhä keskeisemmäksi tekijäksi tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä koko auton eliniän ajan.

Lähde: Volkswagen