OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ysäriklassikot, jotka eivät mene koskaan muodista

Muoti kiertää ympyrää ja menneiden vuosikymmenten trendit palaavat muotiin yhä uudestaan ja uudestaan. 90-luvun tyyli jakaa mielipiteitä, mutta monet vuosikymmenen muoti-ilmiöt ovat kestäneet aikaa yllättävän hyvin. Itse asiassa, Stylist vakuuttaa, että jotkut ysärin trendit ovat muotimaailman pitkäikäisimpiä.

Vuosikymmen oli täynnä erilaisia villityksiä, grunge-pukeutumisesta supermallien rakastamiin slip-mekkoihin. Olipa henkilökohtainen tyylisi millainen tahansa, 90-luvun muodista löytyy jotain jokaiseen makuun. Siksi ei olekaan ihme, että ysärimuoti on jälleen kovassa suosiossa. Stylist listasi viisi ysäri-ilmiötä muodin maailmasta, jotka eivät koskaan vanhene.

1. Neuletakki

90-luvun muodin ehdoton kulmakivi on tietenkin neuletakki. Grunge-fanit pukivat Kurt Cobainin tapaan ylleen ylisuuren neuletakin, kun taas kympin tytöt kopioivat palvomaansa ikonia, Clueless-elokuvan Cheriä. Myös Z-sukupolven suunnannäyttäjät, kuten Bella Hadid ja Kendall Jenner ovat ihastuneet jälkimmäiseen, napakasti istuvaan versioon. Vuoden 2021 muoti-ikonit käyttävät neuletakkia sellaisenaan, ilman aluspaitaa.

2. Bleiseri

Vuosituhannen vaihteessa supermalli Kate Mossista oli lähes mahdoton löytää kuvaa, jossa naisella ei olisi ollut yllään hyvin istuvaa pikkutakkia. Ja kukapa voisi unohtaa Gwyneth Paltrow‘n nahkableiserin?

Bleiserit saattavat muuttaa muotoaan vuosien saatossa, mutta ne eivät mene koskaan muodista. Siinä missä Moss suosi hyvin istuvia, vyötäröä korostavia takkeja, uuden sukupolven esikuvat ovat ihastuneet ylisuuriin bleisereihin. Valitsitpa millaisen istuvuuden tahansa, bleiseri on jokaisen vaatekaapin monitoimisankari, joka sopii yhtä lailla toimistolle kuin tyttöjen iltaan.

3. Sametti

Sametti tuo mihin tahansa asuun luksuksen tuntua. Kenties juuri siksi se olikin 90-luvulla supermallien ja A-luokan julkkisten suosikkimateriaali. Tummanpuhuvat värit, kuten musta, viininpunainen ja tummansininen väri toivat asuihin entistä enemmän draamaa.

2021 sametti ei tarkoita pelkkää goottiromantiikkaa, sillä samettia suositaan nyt jopa toimistoilla. Samettiset puvut murretuissa sävyissä ovat syksyn taattu katseiden kääntäjä.

4. Neuleliivi

Viimeistään Alicia Silverstonen Clueless-roolihahmo todisti, ettei neuleliivi kuulu pelkästään keski-iän ylittäneille miehille. Itse asiassa ysärielokuva teki siitä muotitietoisten koulutyttöjen suosikin.

Preppy-tyyli pysyy aina muodissa ja niin pysyy neuleliivikin. Valkoinen kauluspaita, puvunhousut ja neuleliivi ovat takuuvarma toimistounivormu vuodesta toiseen.

5. Fleece

Fleece on noussut niin sanotun dadcore-tyylin myötä jälleen suureen suosioon. Julkkikset Bella Hadidista Hayley Bieberiin yhdistävät nyt rumat iskälenkkarit ja iskäfarkut fleece-takkiin, jollaisessa todennäköisesti sinunkin isäsi viihtyi vuonna 80- ja 90-luvuilla.

Kuten isäsi aikanaan, myös Hayley ja Bella ovat huomanneet, että fleece on supermukava ja käytännöllinen materiaali. Fleece-takki sopiikin yhtä lailla kaupunkien katukuvaan kuin vaellusretkelle.

Lähde: Stylist