OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

6 upeaa väritrendiä syyshiuksille

Pimeä syksy ja harmaa sää vetävät helposti mielen matalaksi. Onneksi syksy tuo mukanaan myös paljon hyvää. Ruskan upeat värit, tuoksukynttilät ja pehmeät, lämpöiset villapaidat hellivät aisteja. Yksi syksyn tehokkaimmista piristysruiskeista on auringonpolttamien hiuksien freesaaminen pirtsakalla värillä. Kaipasitpa sitten ilmettä raikastavia raitoja tai täydellistä muodonmuutosta, syksy tuo jälleen mukanaan lukuisia herkullisia väritrendejä.

Alluren mukaan pandemia-aika näkyy tänä vuonna syksyn trendeissä. Hittityyleissä korostuvat rohkeus ja mieltä kohottava leikkimielisyys. Ja vaikka maailma on hiljalleen palaamassa normaaliin, toivotaan väreiltä yhä helppohoitoisuutta; jatkuvaan kampaajalla ravaamiseen kyllästyneet naiset haluavat nyt antaa tyven ja harmaiden näkyä.

Suklaanruskea

Täyteläinen suklaanruskea on brunetille täydellinen värivalinta syksyyn.

– Kesän päättyessä asiakkaat haluavat luopua vaalennetuista latvoista ja suunnata syksyyn tummanpuhuvassa värissä. Suklaanruskea sopii siihen täydellisesti. Syvät, täyteläiset sävyt palauttavat kiillon ja kimmoisuuden hiuksiin, selittää hiusstylisti Nina Blythe Alluressa.

Tummemman värin suurin plussa onkin, että se saa hiukset näyttämään terveemmiltä ja paksummilta. Kampaaja Brittany Gharring kertoo, että ruskean sävystä voi huolehtia sinisen shampoon avulla.

– Aivan kuten violetti shampoo blondeilla, sininen sävy auttaa neutralisoimaan keltaisuutta, sekä pelätyn vihreän sävyn, joka vaaleammasta sävystä tummempaan voi aiheuttaa.

Kupari

Lieneekö Netflixin Mustan kuningattaren syytä, että kaikki himoitsevat nyt kuparin sävyisiä hiuksia. Muun muassa näyttelijä Phoebe Dynevor vaihtoi äskettäin Bridgertonista tutut vaaleat hiuksensa tähän hehkuvaan sävyyn.

– Vaikka meillä on niin paljon rohkeita ja räiskyviä väritrendejä meneillään, meillä on edelleen tilaa yksisävyiselle, syksyn inspiroimalle värille, sanoo koloristi Gregory Patterson.

Hän rakastaa kuparia erityisesti, koska se on yleensä helppo toteuttaa vahingoittamatta hiuksia.

– Se vaatii vain yhden levityskerran ja sitä on helppo freesata, hän lisää.

Kampaaja Jenna Perryn mukaan kupari on suosittu sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka kaipaavat “räväkkää muutosta”.

– Se on yhtä aikaa seksikäs ja leikkisä, hän sanoo.

Ruusu

Ruusu on syksyn ehdoton hittiväri, kysy vaikka Lizzolta. Ruusu on päivitetty versio aiemmasta ruuskulta-trendistä ja sopii erinomaisesti syksyn tummempaan väripalettiin.

– Ruusu on täydellinen kaikille, jotka ovat kyllästyneet vaaleisiin hiuksiin, mutta eivät halua harhautua liian kauas kullanhohtoisista sävyistä, sanoo Blythe.

Kampaaja Rick Wellman neuvoo modernia lookkia tavoittelevia asiakkaitaan pitäytymään kuparin tai kullan sävyissä.

– Vältä sinisiä violetteja ja kirsikanpunaisia vivahteita.

Valitettavasti trendiväri vaatii melko vaalean pohjan, joten tummakutristen on turvauduttava joko vaalennusaineeseen tai Lizzon tapaan peruukkiin.

Shadow roots

Shadow roots on tämän syksyn must know -termi. Jos etsit helppohoitoista vaihtoehtoa vaaleille hiuksille, suuntaa katseesi Hailey Bieberin ja Margot Robbien kaltaisiin blondeihin. Luonnollinen tumma väri saa nyt näkyä tyvessä, mutta oikeaoppisilla raidoilla se sulautuu kauniisti vaaleisiin pituuksiin.

– Kaikki pyytävät nyt shadow rootseja… Se auttaa tekemään blondista väristä helppohoitoisemman, Wellman selittää.

Shadow roots tarkoittaa tietenkin, ettei kampaajalla tarvitse ravata jatkuvasti. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin juurikasvu.

– Älä pyydä vanhan koulukunnan ombré-väriä, koska lopputulos saattaa näyttää siltä, kuin olisit tyvivärin tarpeessa, Wellman lisää.

Shadow roots ei ole vain vaaleaverikköjä varten, vaan sama efekti voidaan toistaa melkein minkä värisissä hiuksissa tahansa.

– Shadow roots näyttää kauniilta kaikilla, ihonväristä riippumatta. Se myös pidentää kampaamokäyntien väliä kuudesta viikosta kuuteen kuukauteen, Gharring lupaa.

Harmaa

Harmaat hiukset ovat olleet in jo jonkin aikaa. Erityisesti pandemia-aikana moni on kyllästynyt piilottelemaan luonnollisia kutrejaan. Muun muassa Jodie Fosterin ja Andie MacDowellin harmaat kutrit ovat kääntäneet katseita punaisella matolla.

– Ennen se oli väri, jota kaikki yrittivät epätoivoisesti peittää, mutta nyt se on yksi vuoden 2021 suurimmista väritrendeistä. Salt n’ pepper -tyyli näyttää kauniilta yhtä lailla nuoremmilla kuin kypsemmillä asiakkailla, sanoo väreihin erikoistunut kampaaja Genevieve Barnoski.

Valitettavasti A-luokan julkkisten harmaa tyyli ei ole syntynyt pelkästään hiuksia kasvattamalla.

– Oikeiden sävyjen löytäminen on vaativa prosessi, joka on parasta jättää ammattilaisille. Pyydä kampaajaalta tummempaan tai ruskehtavaan pohjaan hopeisia ja valkoisia raitoja, jotta saat väriin syvyyttä, Barnoski neuvoo.

Väritaiteilija Kim Le on samaa mieltä. Hänen mukaansa hiusten värjäämisestä luopuminen on pitkä prosessi, joka vaatii tunteja kampaajan tuolissa.

– Toki olisi ihanteellista, jos hiusten voisi vain antaa kasvaa samalla, kun latvoista leikataan pois värjättyä hiusta, Se ei kuitenkaan aina näytä kauniilta vuosia kestävän prosessin aikana, hän muistuttaa.

Freesattu blondi

Shadow roots -trendin vastakohta on juuri ulos kampaajalta ulos kävellyt blondi. Esimerkiksi Jennifer Lawrencen upean eloiset vaaleat kutrit ovat hiljattain herättäneet ihailua. Nyt, kun ihmiset pääsevät jälleen käymään kampaajalla, moni haluaa hiustensa näyttävän viimeisen päälle laitetuilta. Uunituoreet raidat antavat luonnonvaaleille hiuksille häikäisevää valovoimaa.

Tyveen asti ulottuvat erisävyiset raidat antavat ohuemmille hiuksille myös kaunista volyymia. Kampaaja Kate Reid kehottaa pyytämään kampaajalta lämmintä vaaleaa pohjaväriä ja lähes valkoisia raitoja.

– Rakastan tätä sävyä asiakkailla, joilla on hennot hiukset, koska se auttaa tekemään hiuksista paksumman näköiset, hän ylistää.

Lähde: Allure