OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Honza Fronek/Rally-Mania.cz

Asunmaan Jyväskylän MM-rallille ennenaikainen päätös

Teemu Asunmaa on keskeyttänyt WRC Secto Automotive Rally Finlandin WRC3-luokan neljänneltä sijalta. Keskeytyksen syynä on ulosajo. Asunmaa ja kartanlukija Salminen ovat kunnossa. 

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijansa Marko Salmisen, 42, kanssa, ovat keskeyttäneet Jyväskylässä ajetun WRC Secto Automotive Rally Finlandin päätöspäivänä sunnuntaina. Asunmaan kilpailu keskeytyi ulosajon seurauksena aamun toisella erikoiskokeella Ruuhimäki 1:llä. Asunmaa sekä kartanlukija Salminen ovat kunnossa. Asunmaa ajoi WRC3-luokan neljännellä sijalla. 

– Ymmärsin nuotin väärin. Luulin, että oltiin menossa loivan mutkan jälkeen suoralle, mutta oltiin jo siinä suoralla ja jarrutus seuraavaan mutkaan jäi viime tippaan. Autoon ei tullut pahasti vaurioita, vaihdettiin kaksi tukivartta ja ajettiin pätkältä pois, Asunmaa kertoo tiedotteessaan.

Avauspäivänä perjantaina Asunmaa ajoi ensimmäiselle lenkille kolmanneksi, viidenneksi ja kolmanneksi nopeimmat ajat. Toisella lenkillä Asunmaa oli kaikilla kolmella erikoiskokeella neljänneksi nopein. Päivän mittaan flunssasta kärsinyt Asunmaa oli yötauolle tultaessa WRC3-luokassa kolmantena. 

– Flunssa pukkaa vähän päälle ja ajaminen on hieman raskasta. Pitää illalla katsoa vielä in-car- videoista erikoiskokeet läpi, että mitä voitaisiin parantaa. Huomenna on pitkä päivä ja uudella innolla mennään. Oma vointi ei ole mikään paras, mutta tilanne voisi olla huonompikin, hän kommentoi.

Toisen ajopäivän ensimmäinen lenkki sisälsi neljä erikoiskoetta. Ensimmäisellä kahdella erikoiskokeella Asunmaa oli neljänneksi nopein. Aamun lenkin päättäneillä kahdella erikoiskokeella Asunmaa oli kummallakin kolmas. Päivähuoltoon tultaessa Asunmaa oli WRC3-luokan neljäntenä. 

– En ole tyytyväinen ajoon, sulavuus ja jouheus puuttuvat. Osasyy on se, että eilinen nuotti oli jostain syystä parempaa. Koitetaan korjata nuottia päivän tauon aikana ja parantaa iltapäivän lenkille. Tiet olivat todella hyvässä kunnossa ja pätkät ovat hienoja.

Toiselle lenkille Asunmaa kiristi tahtia ollen erikoiskokeilla 11 ja 12 toiseksi nopein. Erikoiskokeelle 13 Asunmaa kellotti neljänneksi nopeimman ajan ja päivän viimeisellä metsäerikoiskokeella, syksyn pimeydessä ajetulla Patajoki 2:lla Asunmaa oli kolmas. Päivän päättäneellä perinteisellä Harjun kaupunkierikoiskokeella Asunmaa oli viidenneksi nopein. 

– Oli kiva päästellä menemään ja tiet olivat hienossa kunnossa, vaikka muutoin en ole tyytyväinen päivän vauhtiin. Suunta on tällä hetkellä tämä ja ei ole helppoa yhtäkkiä nostaa radikaalisti vauhtia. Erikoiskokeella 13 osuin kahdesti kiveen erikoiskokeen alussa, mutta ei onneksi käynyt kuinkaan. Muutoin ehjä päivä, hän sanoo.

Sunnuntain Asunmaa avasi Laukaan 1:n viidenneksi nopeimmalla ajalla. Kilpailu kuitenkin keskeytyi seuraavalle erikoiskokeelle Ruuhimäki 1:lle. 

– Viikonloppu kokonaisuudessaan ei oikein sujunut, ja se kulminoitui ulosajoon. Ajo ei tuntunut kulkevan, ja olotila ei ainakaan auttanut asiaa. Hankala sanoa, kuinka paljon se lopulta vaikutti. Katsotaan seuraavalla kerralla uudelleen. Kiitokset yhteistyökumppaneille ja tiimille mahdollisuudesta ajaa täällä, harmi että tällä kertaa meni näin. Pitää purkaa kilpailun jälkeen jonkin verran sitä, miksi jäätiin tietyillä osuuksilla ja tietyillä osuuksilla oltiin väliaikojen mukaan hyvässä vauhdissa, Asunmaa lisää.

Asunmaan rallikausi jatkuu vielä Skoda Fabia Rally2 Kitin kehitystyön merkeissä. Tarkempaa aikataulua ei kuitenkaan ole vielä tiedossa. 

– Mahdollisesti jotain tapahtuu, mutta suunnitelmat ovat vielä hieman auki. Se selviää lähiaikoina. Evolla tuskin ajetaan enää tänä vuonna, kilpailukausi alkaa olla pulkassa. 

Lähde: Asunmaa Racing -tiedotus