OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tehoaineet eivät korjaa ihoa yhdessä yössä: Näin kauan tulosten näkyminen vaatii

Elämme hektisessä maailmassa, jossa arvostetaan nopeutta ja helppoutta. Netistä voi tilata melkein mitä tahansa toimitettuna kotiovelle välittömästi. Ihonhoito on kuitenkin yksi niistä asioista, joissa oikopolkuja ei juurikaan ole. Vaikka moni kosmetiikkabrändi saattaa muuta väittää, mikään tuote ei silota ryppyjä yhdessä yössä. Vaikka ihonhoitotuotteilla voi olla myös välittömiä vaikutuksia, ihon kuntoon vaikuttavia tuloksia voi joutua odottamaan jopa kuukausia. Siksi maltti on valttia ihonhoidossa.

Stylist pyysi kolmea asiantuntijaa kertomaan, koska eri ihonhoidon tehoaineiden tulokset alkavat näkyä.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on tehokas ihon kosteuttaja. Koska se sitoo ihon pinnalle vettä, iho näyttää nopeasti kimmoisammalta.

– Tulosten pitäisi näkyä melkein heti. Tuotteen koostumuksesta riippuen kosteuttavat ja iholle täyteläisyyttä antavat vaikutukset kestävät parhaimmillaan 12 tuntia, sanoo konsultoiva ihotautilääkäri Anjali Mahto sivustolla.

Jos haluat nauttia näkyvistä vaikutuksista mahdollisimman pitkään, kannattaa hyaluronihappoa sisältävän seerumin päälle levittää kosteusvoide, joka estää tehoainetta haihtumasta iholta.

Glykolihappo

– Tämä kemiallinen kuorinta-aine voi antaa näkyviä tuloksia välittömästi, sillä se poistaa kuolleet solut ihon pinnalta, jolloin alta paljastuu säteilevä iho. Joissakin tapauksissa iho voi kuitenkin näyttää ensimmäisinä päivinä kuivalta ja samealta, kunnes uloin kerros kuoriutuu, konsultoiva ihotautilääkäri Justine Hextall selittää.

Hänen mukaansa glykolihapon säännöllinen käyttö voi myös stimuloida kollageenin tuotantoa, mutta pitkällä aikavälillä saavutettavat tulokset vaativat kuukausia.

Salisyylihappo

Syvälle ihohuokosiin tunkeutuvaa salisyylihappoa käytetään usein aknen hoitoon. Korkeina pitoisuuksina sitä voidaan käyttää myös pigmenttihäiriöiden hoitoon.

– Kokemukseni mukaan salisyylihappo tehoaa akneen hyvinkin nopeasti. Tuloksia voi nähdä jopa yhden viikon käytön jälkeen. Kuten aknen hoidoissa yleensäkin, optimaaliset tulokset näkyvät kuitenkin yleensä vasta useiden viikkojen käytön jälkeen, tohtori Hextall kertoo.

C-vitamiini

C-vitamiini on ihonhoidon ammattilaisten rakastama tehoaine. Se on voimakas antioksidantti, joka auttaa kirkastamaan ihoa ja suojaamaan sitä ulkoisilta haittatekijöiltä.

– Se toimii nopeasti ja useimmat ihmiset huomaavat kirkastavia vaikutuksia muutaman viikon kuluessa, tohtori Hextall lupaa.

C-vitamiini auttaa myös tasoittamaan ihon sävyä ja tehostamaan ihon omaa kollageenin tuotantoa. Tohtori Hextallin mukaan näkyvien tulosten saavuttaminen vie kuitenkin useita kuukausia.

Retinoli

Retinoli on kenties hehkutetuin ​supersankari ihonhoidon maailmassa. Se on yksi harvoista ainesosista, jotka tutkitusti auttavat kiinteyttämään ja silottamaan ikääntyvää ihoa. Retinolin käyttö vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä ja säännöllisyyttä.

– Retinoli tarvitsee aikaa saavuttaakseen täyden potentiaalinsa, toteaa dermatologiaan erikoistunut tohtori AJ Sturnham sivustolla.

Retinoli vaikuttaa paitsi ihon uloimmassa kerroksessa, eli epidermiksessä, myös keskimmäisessä kerroksessa, eli dermiksessä. Koska retinoli vaikuttaa syvemmällä kuin monet muut tehoaineet, säännöllisellä käytöllä voidaan saada aikaan erittäin hyviä tuloksia.

– Tuloksia pitäisi alkaa näkyä 8-12 viikon kuluessa, jos tuotetta on käytetty päivittäin, tohtori Mahto sanoo.

Niasiiniamidi

– Niasiiniamidi on vaikuttavien aineiden multitaskaaja, joka auttaa suojaamaan ihoa UV-säteilyltä ja saasteilta, vähentää tulehdusta, parantaa ihon rakennetta ja auttaa pigmenttihäiriöiden hoidossa, Hextall luettelee.

Niasiiniamidi auttaa myös vahvistamaan ihon omaa suojakykyä. Tämä ilmenee ihon rauhoittumisena ja punoituksen vähenemisenä. Tohtori Hextallin mukaan tällaisia muutoksia voi huomata jo muutaman viikon kuluessa niasiiniamidin käytön aloittamisesta.

– Sillä on nopea rauhoittava vaikutus myös tulehtuneeseen ihoon, hän lisää.

Koska niasiiniamidi auttaa suojaamaan ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, auttaa se ehkäisemään vaurioita, jotka pitkällä aikavälillä näkyvät ihon kunnossa.

– Nämä hyödyt alkavat näkyä 3-6 kuukauden säännöllisen käytön jälkeen, tohtori Hextall sanoo.

Lähde: Stylist