OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ystävistäkin saa pitää taukoa – älä sivuuta näitä varoitusmerkkejä

Ystävyys on upea asia ja jokainen meistä tarvitsee elämäänsä vähintään yhden luottohenkilön, jonka kanssa jakaa niin ilot kuin surut. Tosiystävyys ei kuitenkaan tarkoita yhteydenpitoa 24/7, päin vastoin. Oikeat ystävät ovat toki aina tukenasi, mutta he osaavat myös antaa sinulle omaa tilaa. Ystävyys on tärkeä osa arkea, mutta sen ei kuulu olla koko elämä. Valitettavasti joskus kaveritkin saattavat vaatia toisiltaan liikaa. Myrkyllinen ystävyyssuhde kuormittaa tarpeettoman paljon ja pahimmassa tapauksessa saa sinut välttelemään ystäväsi seuraa.

On tärkeää tunnistaa, ketkä tuttavapiirissäsi ovat niitä henkilöitä, jotka vievät kaiken energiasi ja herättävät sinussa negatiivisia tunteita. Ihmiset, jotka ovat aina jotain vailla, mutta joihin et voi itse vakavan paikan tullen luottaa, eivät ole oikeita ystäviä. Toksisten ihmisten karsiminen tekee elämästä paljon helpompaa; se on teko oman henkisen hyvinvointisi puolesta. Ennen ystävyyssuhteen päättämistä kannattaa kuitenkin miettiä, onko kyseinen henkilö oikeasti myrkyllistä seuraa, vai onko välillänne vain ohimenevää kitkaa. Jos esimerkiksi ystäväsi vaikea ero alkaa heijastua omaan jaksamiseesi, on ihan sallittua ottaa hieman tervettä etäisyyttä. Rajojen vetämisen ei tarvitse tarkoittaa välien katkaisemista. Itse asiassa, asettamalla oman hyvinvointisi etusijalle, jaksat myös olla parempi ystävä.

Poosh listasi hälytysmerkit, joista tunnistat, että kaipaat pientä hengähdystaukoa ystävästä.

Kavahdat, kun ystäväsi nimi ilmestyy puhelimen näytölle.

Yleensä ystävien yhteydenotot ovat iloinen asia. Jatkuva soittelu tai tekstaaminen saattavat kuitenkin imeä liikaa energiaa. Vaikka kuinka haluat olla ystäväsi tukena, ei sinun tarvitse olla tavoitettavissa kellon ympäri. Aivan kuten työnkin kohdalla, myös ystävyyssuhteet vaativat vastapainokseen offline-aikaa.

Jos ystävän nimi puhelimen näytöllä aiheuttaa sinussa negatiivisen reaktion, on se huono merkki. Viimeistään silloin ystävän kanssa on syytä keskustella rajojen asettamisesta. Kerro ystävällesi suoraan, että tarvitset hieman tilaa. Muista, että oikean ystävän kanssa voi puhua kaikesta rehellisesti. Ystävälle pitää voida kertoa, miltä sinusta tuntuu.

Et odota ystäväsi näkemistä innolla.

Ystävien näkeminen on ihanaa, koska tiedät saavasi heidän seurastaan uutta energiaa ja hyvän mielen. Niin sen ainakin pitäisi olla. Jos tapaamisen järjestäminen ystävän kanssa tuntuu pikemminkin pakolliselta askareelta, älä sivuuta tunnetta. Kysy itseltäsi, miksi näin on. Todennäköisesti kyseinen ystävä vaatii sinulta tällä hetkellä tarpeettoman paljon energiaa. Kenties hän on vaikeassa elämäntilanteessa ja hänen negatiivinen energiansa tarttuu myös sinuun.

Tämä ei tarkoita, ettetkö voisi olla hänen tukenaan. Siitä, että asetat itsesi etusijalle, ei kuitenkaan tarvitse potea huonoa omaatuntoa.

Ärsyynnyt asioista, jotka eivät yleensä häiritse sinua.

Onko ystäväsi kovaääninen tai tapaako hän laukoa sarkastisia vitsejä? Ne ovat kenties juuri niitä piirteitä, joita ystävässäsi rakastat. Jos huomaat, että yhtäkkiä kaikki ystäväsi tavat tuntuvat ärsyttävän sinua, on tauon paikka.

On aivan luonnollista, että jos vietätte paljon aikaa yhdessä, joskus toisen naama vain alkaa ärsyttämään. Se ei tarkoita, ettettekö pitäisi toisistanne. Jokainen ihmissuhde tarvitsee rajoja. Hyvät ystävät ymmärtävät, että sinulla on muutakin elämää ja he antavat sinulle tilaa silloin, kun sitä tarvitset. Jos joku takertuu sinuun väkisin ja sivuuttaa sinun tarpeesi, on kyseessä todennäköisesti myrkyllinen suhde, josta kannattaa tehdä loppu.

Lähde: Poosh