OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Specsavers

Syksyn silmälasitrendeissä yhdistyvät maanläheisyys ja näyttävyys – myös kestävät arvot näkyvät nyt lasikaupoilla

Syksy tuo tuoreet trendit tullessaan. Maanläheiset, ruskan inspiroimat sävyt palaavat jälleen vaatteisiin ja asusteisiin. Myös kauden silmälasitrendeissä näkyvät syvät, luonnosta ammentavat värit.

– Syksy ja runsaampi pukeutuminen houkuttelevat valitsemaan tummempia kokonaisuuksia sekä lämpimiä sävyjä, sanoo Specsaversin tuotepäällikkö Eeva Salmo OHO TV:lle.

Hänen mukaansa vuodenajat heijastuvat aina trendeihin ja monet hakevat syksyllä tai keväällä laseista itselleen uutta ilmettä.

– Silmälasitrendeistä ja uutuustuotteista keskustellaan hyvin usein kehyshyllyjen äärellä, kun asiakkaat ovat etsimässä uusia silmälaseja. Yhä useampi mieltää silmälasit myös asusteeksi, tärkeäksi osaksi asukokonaisuuksia ja omaa tyyliä, joten myös niiden halutaan olevan kiinni ajassa ja trendeissä, Salmo selittää.

Tärkein kriteeri lasiostoksilla on kuitenkin edelleen asiakkaan henkilökohtaiset mieltymykset.

– Silmälasit ovat ainutlaatuinen tapa ilmaista omaa tyyliä. Täydellisesti sopivat silmälasit tuovat paremman näkökyvyn lisäksi myös iloa ja itsevarmuutta, Salmo muistuttaa.

Kookkaat kehykset

Tavanomaisten suorakulmioiden ja neliöiden rinnalle on noussut tänä syksynä villimpiä, liioiteltujakin muotoja. Lasimarkkinoilla näkyy nyt paljon kantikkaita ja jopa suojalasimaisia malleja. Salmon mukaan ihmiset ovat innostuneet pandemia-aikana leikkimielisisyydestä ja rentoudesta.

Isommat kehykset ovat usein imartelevat, sillä ne saavat kasvot näyttämään siroilta. Koska kehykset ovat usein ohutta metallia tai läpinäkyvää asetaattia, lasit soveltuvat myös arkikäyttöön, eikä kokonaisuus näytä liian raskaalta.

– Suuremmat kehyskoot ovat olleet muodissa jo jonkin aikaa, mutta nyt esimerkiksi monikulmaisuus tuo kookkaisiin kehyksiin ihan uudenlaisen näkökulman. Tämän pienen twistin ansiosta kehys on näyttävä, vaikka se olisi muuten rakenteeltaan keveä ja väriltään neutraali, Salmo selittää.

Luontoa kunnioittaen

Suomalaiset ovat tottuneita silmälasien käyttäjiä, sillä Salmon mukaan meillä silmälasit ovat edelleen piilolinssejä suositumpi vaihtoehto. Silmälasit ovat yleensä pitkäikäinen hankinta ja niiden halutaan vastaavan omia arvoja. Yksi nouseva trendi onkin ympäristöystävällisyys.

Sitä silmällä pitäen Specsavers on lanseerannut uuden LUXe-malliston, jonka kehykset on valmistettu asetaatista, joka on sekä biopohjaista ja biohajoavaa.

– Biopohjainen asetaatti on selluloosa-asetaattia, jota valmistetaan puuvillakuitu- tai puumassasta ja kasviperäisistä pehmittimistä. Tuloksena on materiaali, joka koostuu valtaosin uusiutuvista lähteistä peräisin olevista raaka-aineista, Salmo selittää.

Hänen mukaansa uusi mallisto on luotu maanläheisen elämäntyylin innoittamana ja suunnittelun perustana on luonnon arvostaminen. Kestävämpien vaihtoehtojen tärkeys kasvaa Salmon mukaan koko alalla.

– Tietoisille kuluttajille tärkeää on myös kierrätys ja me autamme asiakkaitamme siinä. Asiakas voi tuoda vanhat silmälasinsa meille, ja me lajittelemme niistä muovit ja metallit erikseen. Tämän jälkeen kierrätysyhteistyökumppanimme ohjaa materiaalit niiden ominaisuuksista riippuen joko kierrätykseen tai teollisuuden raaka-aineeksi, hän lupaa.

Lähde: Specsavers Finland Oy