OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Antti Kokkola

Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät: Tampere-talo täyttyy musiikkikasvatuksen ammattilaisista

Suomen musiikkikasvatusseura FiSME ry järjestää keskiviikosta lauantaihin 17.–20. marraskuuta järjestyksessään jo viidennet valtakunnalliset Mukaan!-musiikkikasvatuspäivät. Tällä kertaa suurtapahtuma rantautuu Tampereelle.

Mukaan! kokoaa musiikkikasvatuksen ammattilaiset ja alasta kiinnostuneet toimijat Tampere-taloon yhteiseen koulutus- ja verkostoitumistapahtumaan, jonka aikana järjestetään työpajoja, luentoja, konsertteja ja keskusteluja. Kolme ensimmäistä päivää on varattu ainoastaan ammattilaisille, mutta lauantaina 20.11. vietetään kaikille avointa Musiikki soi! -yleisöpäivää.

Koko perheen muskarituokioita ja elokuvasävelmiä

Koko perheen Musiikki soi! -festaripäivänä Tampere-talossa soivat pirkanmaalaisten musiikkioppilaitosten ja kauempaa tulevien vierailijoiden tarjoamat esitykset. Talon täyttää lähes 100 ohjelmanumeroa aamukymmenestä iltakuuteen.

Pienen salin päivän aloittavat Pikku Papun Orkesterin tarjoilemat kaksi vauhdikasta konserttia. Pikku Papun laulut ovat tulleet monille tutuiksi Yle TV2:n Pikku Kakkosesta ja Musarullaa-konserttisarjasta. Orkesterin energinen esiintyminen, akustiset soittimet, moniääninen laulu ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset ovat sulattaneet niin pienten kuin varttuneempienkin kuulijoiden sydämet.

Päivä jatkuu Pienessä salissa kanteleensoittajien yhteisorkesterin esittämien suosikkielokuvasävelien parissa, jonka jälkeen kuullaan kitaraorkestereita. Päivän lopuksi esiintyvät lukuisat jousiorkesterit ja maakunnallinen sello-orkesteri. Duetto-saleissa seikkaillaan koko perheen muskarituokioissa ja taidepajoissa tekemällä retkiä laulujen ja leikkien ympäröimään satumetsään.

Sorsapuistosalin valtaavat lyömäsoittajat sekä yhteistyönä kootut puhallinorkesterit, jotka lupaavat musiikkisatuja, Disneyn taikaa ja muuta mukaansa tempaavaa tunnelmaa kaiken ikäisille kuulijoille. Päivän päätteeksi jammaillaan nuorten bändien vauhdittamina.

Aulaklubeilla saadaan kuulla ja kokea musiikkioppilaitosten oppilaiden taidokkaita esityksiä ja Näppärimusiikin riemua. Talon muista tiloista ja lämpiöistä löytyy fagottisatuja, trumpettipandoja, tanssiesityksiä ja mahdollisuuksia soitinkokeiluihin. Päivän aikana festaritunnelmissa tavataan myös lastenmusiikkiyhtye Höpinätötterö sekä tamperelainen Sorin Sirkus.

Suomen musiikkikasvatusseura FiSME ry järjestää valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Tampere-talon kanssa. Mukana ohjelmaa tuottamassa on FiSME:n verkoston yhteistyökumppaneita kuten Suomen musiikkioppilaitosten liitto (SML), Konservatorioliitto, Konserttikeskus ry, Lastenmusiikki ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry, Suomen musiikinopettajien liitto (SMOL) sekä monia muita.

Lähde: Tampere-talo Oy