OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / fashionmagazine_polska

Chanel on yksi Spencer-elokuvan tähdistä

Prinsessa Dianan tyyli oli maailmankuulu. Edesmennyt kuninkaallinen kiehtoo kansaa ja taiteentekijöitä yhä tänä päivänä; viimeksi Dianan tarinaan on tarttunut ohjaaja Pablo Larraín. Hänen uusi elokuvansa, Spencer, tarjoaa yhden näkemyksen prinsessasta, jota näyttelee Kristen Stewart. Vaikka elokuvan Diana on vaikeassa tilanteessa, näyttää hän aina prinsessalta. Roolihahmon sisäisen kamppailun kontrastiksi asettuvat Sandringhamin kartanon upeat puitteet ja prinsessan ylelliset vaatteet. Siihen Larraín sai apua paitsi Stewartilta ja pukusuunnittelija Jacqueline Durranilta, myös muotitalo Chanelilta.

– Teimme kaiken yhteistyössä. Olimme kaikki siinä yhdessä tuumin mukana: minä, Pablo, Jacqueline ja Chanel. Se oli erittäin intiimiä, Stewart muistelee kokemusta Voguessa.

Prinsessa Dianan rakastamalla muotijätillä olikin keskeinen rooli elokuvan teossa. Chanel antoi tuotantoryhmän lainata vaatteita sen arkistoista ja auttoi kopioimaan joitakin prinsessan kuuluisimmista asuista.

– Kun puhutaan tyylistä ja glamourista, tämä yhteistyö toi elokuvaan jotain sellaista, joka olisi muuten ollut tavoittamattomissamme. Chanelin vaatekappaleet kartuttivat sitä prinsessan auraa, joka Dianan ympärille muodostui, ohjaaja kommentoi lehdessä.

Vaativaa työtä

Dianasta on olemassa tuhansia valokuvia ja artikkeleita. Durran kiinnitti huomionsa vuosilta 1988-1992 peräisin oleviin valokuviin.

– Halusin löytää logiikan hänen valintojensa takaa, sekä keskeisimmät vaatekappaleet, joita hän käytti tuona aikana. Tietyt elementit toistuvat; color blocking, kullanväriset napit, kontrastivärillä koristetut kaulukset, neulepuserot ja korkeavyötäröiset, hieman vajaamittaiset farkut ja matalat kengät, hän luettelee.

Chanelilla oli aivan erityinen paikka Dianan vaatekaapissa. Klassiset puvut ja tikatut laukut kuuluivat prinsessan suosikkiehin sekä virka- että vapaa-ajalla. Stewart huomioi tämän omassa roolisuorituksessaan.

– Joissakin kuvissa Diana näyttää siltä, kuin joku muu olisi pukenut hänet. Vaikka asu on kaunis, hän näyttää vaatteidensa vangilta. Huomasin, että aina kun Diana oli pukeutunut Chaneliin, hän vaikutti omalta itseltään. Usein juuri silloin, kun hän näytti vahvalta, hänellä oli yllään Chanelia, Stewart selittää.

Myös Stewartille itselleen Chanelin voima on tuttu, sillä hän on toiminut merkin lähettiläänä vuodesta 2013. Vaikka hänen tyylinsä on aivan eri maailmasta kuin Dianan, Chanel on heitä yhdistävä tekijä.

– Roolihahmo tarvitsi Chanelia. Ne vaatteet ovat osa hänen hahmoaan. Vaatteissa on herkkyyttä ja haavoittuvuutta, mikä tekee niistä vieläkin kauniimpia. Hän on niin raaka ja rehellinen ja kun hän pukee vaatteet ylleen, yleisö tuntee, että hän rakastaa niitä, näyttelijä jatkaa.

Valitettavasti monet Dianan kuuluisimmista Chanel-asuista kuuluvat aikaan, jolloin hän ei enää kuulunut kuninkaalliseen perheeseen. Elokuvassa tuli huomioida kuninkaallinen pukukoodi, jota myös Dianan oli aikanaan noudatettava. Durranin mukaan kyseessä on pitkä lista rajoitteita helman pituudesta kynsilakan väriin. Silti, elokuvan ehdoton tähti on Chanelin kevään 1988 olkaimeton haute couture -mekko. Yli 30 vuotta vanha mekko oli kuitenkin liian hauras, jotta sitä olisi voitu käyttää elokuvassa.

– Se oli liian arvokas. Sitä ei voinut edes viedä ulos rakennuksesta. Onneksi Chanelilta sanottiin, että he voivat tehdä täydellisen kopion, Durran kertoo.

Viisi ompelijaa työskentelivät Chanelin ateljeessa 1 034 tuntia luodakseen elokuvassa näkyvän mekon.

– Lopulta ainoa ero oli, että uusi versio istuu Kristenin ylle jopa paremmin kuin alkuperäinen, Durran ylistää.

Lähde: Vogue, Instagram