OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

9 helppoa tapaa saada ohuet hiukset näyttämään paksummilta

Toisilla on luonnostaan paksut hiukset, mutta hentokutrisille volyymin saaminen hiuksiin voi olla turhauttavan hankalaa. Varsinaista paksuutta hiuksiin on vaikea saada lisää, mutta tuuheutta lisäämällä ohuistakin hiuksista voi saada oikean leijonanharjan. Hiusstylisti Luke Hersheson, jonka ammattitaitoon muun muassa Dua Lipa ja Victoria Beckham luottavat, jakaa Ranskan Voguessa yhdeksän tapaa saada ohuet hiukset näyttämään paksummilta.

Käytä hoitoainetta oikein

Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine ovat ohuthiuksisen parhaat ystävät, mutta Hershesonin mukaan hiustenpesussa tarvitaan myös osaamista.

– Jos käytät väärää tai liikaa hoitoainetta, se voi tehdä hiuksista painavat ja lättänät. Tämä taas saa ne näyttämään ohuemmilta. Volyymin säilyttämiseksi suosittelisin välttämään hiusnaamioita ja raskaita hoitoaineita, hän neuvoo.

Leikkauta hiukset oikein

Avain upeisiin hiuksiin on tietenkin taitava kampaaja. Hiuksista saa helposti paksumman näköiset, kun ne on leikattu oikein.

– Kunnollinen leikkaus on muotoilun perusta. Jos ei malli ole kunnossa, on kuin alkaisit rakentaa taloa ilman perustuksia, Hersheson selittää.

Mikään määrä muotoilutuotteita ja työkaluja ei pelasta huonosti leikattua tukkaa, jossa ei ole liikkuvuutta.

Leikkauta lyhyempiä osioita

Oli kyse sitten otsatukasta tai kasvoja kehystävistä suortuvista, lyhyemmät osiot tuovat hiuksiin eloa ja liikkuvuutta. Lyhyet hiukset jaksavat myös kohota paremmin, jolloin hiuksiin saa helposti tuuheutta.

– Tämä saa hiukset näyttämään paksummilta verrattuna tasapitkään, suoraan tukkaan, Hersheson sanoo.

Lisää täytettä

– On hyvin tavallinen vaiva, että hiukset ohenevat ohimoilta, varsinkin kun ikää tulee lisää. Yksittäiset pidennykset sivuilla tuovat hiuksiin paksuutta, Hersheson sanoo.

Ei ole mikään häpeä täydentää omia hiuksia pidennyksiltä, mikäli siihen tuntee tarvetta. Hershesonin mukaan monet Hollywood-tähdet täydentävät kuohkeita kampauksiaan pidennyksillä, “vaikka et koskaan arvaisi sitä päällepäin”.

Vaihda jakauksen paikkaa

Kenties helpoin ja nopein tapa saada hiuksiin volyymia on vaihtaa jakauksen paikkaa.

– Keskijakaus saa aina hiukset näyttämään litteämmiltä. Kun vaihdat jakauksen paikkaa sivummalle, saat hiuksiin välittömästi enemmän rakennetta, Hersheson vinkkaa.

Tupeeraa

Tupeeraus on ikivanha kikka, koska se toimii. Tupeeraamalla luodaan illuusio paksummista hiuksista. Hershesonin mukaan koko päätä ei kuitenkaan tarvitse rääkätä kammalla.

– Hanki harja, jossa on sekä pehmeitä että kovia harjaksia. Nosta päälaelta osio hiuksia ja harjaa alaspäin tyvestä. Tämä luo Brigitte Bardotmaisen efektin, hän ohjeistaa.

Valitse oikeat tuotteet

Markkinoilta löytyy paljon uuden sukupolven muotovaahtoja, jotka tuovat hiuksiin tekstuuria ja volyymia. Ne myös antavat kampaukselle pitkään kestävää pitoa.

Föönaa oikein

Kun kuivaat hiuksiasi, älä latista niitä pöhööttämällä fööniä ylhäältä alaspäin. Hersheson neuvoo osoittamaan suuttimen tyveen, hiusten alle ja suuntaamaan ilmavirran ylöspäin volyymin luomiseksi.

– Pienet teot saavat aikaan suuren muutoksen, hän lupaa.

Huijaa värillä

Hyvin sijoitetut raidat tuovat hiuksiin syvyyttä.

– Myös erilaisten sävyjen hienovarainen sijoittelu ajaa saman asian, Hersheson lisää.

Värillä voi luoda hiuksiin kontrastia ja tekstuuria, jotka saavat hiukset näyttämään paksummilta.

Lähde: Vogue FR