OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tarja Turunen julkaisi ensimmäisen singlen Outlanders projektilta – levyä työstetty yli kymmenen vuotta

Nightwishin perustajajäseniin kuuluva ja sittemmin pitkän soolouran luonut Tarja Turunen on työstänyt reilu kymmenen vuotta uutta Outlanders-nimeä kantavaa projektia saksalaisen edm-suuruus Torsten Stenzelin kanssa, joka on julkaissut vihdoin ja viimein ensimmäisen singlensä. Closer To The Sky -nimisellä kappaleella vierailee myös progejätti YES:in ex-kitaristi Trevor Rabin.

Outlanders yhdistää elektronisen musiikin Tarjan pehmeään ja klassiseen lauluun, sähkö- ja akustisiin kitaroihin. Kolme elementtiä ovat vakio kaikissa kappaleissa ja ovat yhtä tärkeitä. Yhtye sai ensimmäisen muotonsa jo vuonna 2010 ja albumi joutui käymään läpi 2 tietokoneen kaatumista, 2 rikkoutunutta emolevyä ja noin 3 kuollutta kiintolevyä. Monet luonnollisesti kappaleet katosivat, ja ne piti ohjelmoida ja äänittää uudelleen, joissakin tapauksissa jopa useammin kuin kerran.

Turunen kommentoi albumin ensimmäisen singlen työstämistä seuraavasti:

Kappaleen nimi vaihtui vähintään 3 kertaa luomisprosessinsa aikana ja sillä oli kokonaan eri sanoitukset ja tunnelmat. Vasta äskettäin sain kirjoitettua siihen synkät, mutta toiveikkaat sanoitukset musiikin ympärille. Se sopii täydellisesti Outlandersin avauskappaleeksi tarttuvan melodiansa, toiveikkaiden sanoitusten ja vangitsevan tunnelmansa ansiosta. Tiesimme, että tarvitsemme poikkeuksellisen kitaristin. Meillä oli vain yksi nimi mielessä: Trevor Rabin teki erinomaista työtä terävällä, uskomattomalla kitarasoundillaan. Hän sai kappaleen nousemaan uudelle tasolle, ja olen siitä syvästi kiitollinen.

Trevor Rabin ei ole suinkaan ainoa nimekäs vierailija tulevalla albumilla, sillä levyllä on mukana vaikuttamassa muun muuassa 15-kertainen Grammy-ehdokas ja yli 10 miljoonaa albumia myynyt instrumentaalirockitaristi Joe Satriani, ex-Megadeth-muusikko Marty Friedman, Guns N’ Rosesissakin piipahtanut Bumblefoot, kitaristilegenda Al Di Meola sekä Mike Oldfieldi.

Kuuntele Closer To The Sky alta: