OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Suunnittele täydellinen kosinta hääsuunnittelijan vinkeillä

Ilmeisesti amerikkalaisen kiitospäivän ja uudenvuoden välinen juhlakausi on aikaa, jolloin tapahtuu tilastollisesti eniten kihlauksia. Juuri nyt on siis vuoden paras aika suuren kysymyksen esittämiselle. Täydellisen kosinnan suunnitteleminen voi kuitenkin olla hermoja raastavaa. Suomalaiset eivät välttämättä kaipaa jenkkityylistä kosintaa korispelin jättimäisellä tulostaululla, mutta se ei tarkoita, etteikö pienimuotoisenkin kosinnan pitäisi olla erityinen.

Onneksi Vogue on pyytänyt hääsuunnittelija Stefanie Covea, jonka asiakkaisiin lukeutuu monia nimekkäitä julkkiksia, jakamaan parhaat vinkkinsä kotioloissa tapahtuvaan kosintaan.

Aloita verukkeiden keksiminen

Jos aiot kosia kotona, täytyy paikkojen olla tiptopkunnossa. On tärkeää pedata sänky, pestä astiat ja kerätä likaiset vaatteet lojumasta. Kaikki tämä vaatii aikaa ja se on vieläpä tehtävä salassa. Coven mukaan kannattaakin miettiä jo hyvissä ajoin etukäteen, millaisella verukkeella kumppanin saa houkuteltua pois kotoa siksi aikaa. Pyydä esimerkiksi kumppanisi ystävää viemään hänet lounaalle.

Luo oikea tunnelma

Kun siivous on hoidettu alta pois, on aika luoda oikea tunnelma. Coven mukaan esimerkiksi romanttiset kynttilät antavat vihiä siitä, mitä tuleman pitää.

– Kumppani tietää, että jotakin tulee tapahtumaan, mutta hänellä ei ole tarpeeksi aikaa alkaa analysoimaan tilannetta, hän selittää.

Valitse paikka

Kosinnan pitää tapahtua paikassa, joka on ”lämmin ja maaginen”, sanoo Cove. Oli tämä paikka sitten sitten kodin olohuone tai takapiha, panosta tilaan asiaan kuuluvalla tavalla. Varmista, että kulissit ovat otolliset romanttiselle kosinnalle.

– Tämä voidaan saavuttaa esimerkiksi kumppanisi suosikkikukkien, kynttilöiden ja samppanjan avulla, Cove neuvoo.

Mieti, kuinka ikuistaa hetki

Kyseessä on ikimuistoinen hetki, joka kannattaa ikuistaa; haluattehan muistella tätä hetkeä vielä vuosikymmenien päästä.

Ongelma on, että kotona esitetyn kosinnan on tarkoitus olla intiimi. Coven neuvo mukaan pienimuotoiseenkin tilaisuuteen kannattaa “piilottaa” valokuvaaja, joka tallentaa tilanteen filmille. Jos ammattilaisen palkkaaminen tuntuu liiottelulta, harkitse läheistä ystävää tai jopa hyvin sijoitettua kameraa, jossa on itselaukaisin.

Harkitse läheisten kutsumista

Kyseessä on teidän hetkenne. Jos haluatte olla kahdestaan, mikäpä sen romanttisempaa. Mieti kuitenkin, kuuluuko kumppanisi lähipiiriin ihmisiä, joiden kanssa hän haluaa jakaa kaiken. Toivoisiko hän esimerkiksi lasten, sisaruksen tai parhaan ystävänsä olevan läsnä?

– Voit kutsua läheiset ystävät ja perheenjäsenet paikalle osaksi yllätystä, Cove ehdottaa.

Suunnittele ateria

Ikimuistoinen hetki ei ole ohi sillä sekunnilla, kun sormus on sormessa. Suunnittele siis koko ilta huolella etukäteen, ruokaa myöden.

– Kata hänen suosikkiateriansa valmiiksi. Tämä voi olla hänen rakastamansa kotona valmistettu ateria, ​tai kenties kokin valmistama illallinen koko ryhmälle, Cove sanoo.

Kosihan prinssi Harrykin Meghania kotona kanan äärellä.

Lähde: Vogue