OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tom Morello julkaisi viimeisen singlen Atlas Underground -sarjan viimeisimmältä levyltä – mukana lauma tähtiartisteja

Rage Against the Machine kitaristi Tom Morellon vuoden 2021 toinen sooloalbumi The Atlas Underground Flood ilmestyy tänään, ja Morello on jakanut albumin viimeisen singlen, jossa on mukana jälleen vaikuttava kattaus tähtikitaristeja, kuten Nathaniel Rateliff, X Ambassadors, Alex Lifeson, Kirk Hammett, Manchester Orchestra, Jim James, IDLES ja paljon muita.

The Atlas Underground Flood on kolmas osa Morellon Atlas Underground -sarjaa. Kappale I Have Seen the Way sai alkunsa kun Morello lähetti riffejä Rushin perustajajäseniin kuuluvalle Lifesonille ja pyysi tätä soittamaan niiden kylkeen mitä ikinä halusikaan. Myöhemmin kappaleelle tuli mukaan Metallican kitaristi Kirk Hammett, sekä viimeisen silauksen antoi Dr. Fresch. Kuuntele kappale alta:

Kitaristin tämän vuoden aikasempi albumi The Atlas Underground Fire ei jää kauas taakse tähtikaartista, sillä enemmän metalli ja rock painotteisella albumilla oli mukana vaikuttamassa esimerkiksi Bruce Springsteen, Eddie Vedder, Bring Me The Horizon, Phantogram, Mike Posner ja Damian Marley.

Morello kommentoi uutta albumia: “Atlas Underground Flood päättää sen, minkä Atlas Underground Fire aloitti. Fire ja Flood ovat minun “London Calling”. Ihailen The Clashia heidän huippuhetkillään ja pyrin tekemään kaksoisalbumin, jossa taiteellinen tarkoitus syrjäyttää genren. Halusin muodostaa keskeisen kuratoidun vision yhdistääkseni äänimaailmallisesti pelottoman, villin ja laaja-alaisen kunnianhimoni, jossa on valtava määrä yhteistyökumppaneita.” Morello tunnetaan uniikista kitaransoittotyylistään, joka koostuu heavy metal/punk -hybridiriffeistä ja hip hop -vaikutteisista soundeista.

Katso alta albumin vaikuttava kappalelista tähtiartisteineen:

1. ‘A Radical in the Family’ (feat. San Holo)

2. ‘Human’ (feat. Barns Courtney) 

3. ‘Hard Times’ (feat. Nathaniel Rateliff, Jim Jones, and Chipotle Joe)

4. ‘You’ll Get Yours’ (feat. X Ambassadors)

5. ‘I Have Seen the Way’ (feat. Alex Lifeson, Kirk Hammett, and Dr. Fresch)

6. ‘The Lost Cause’ (feat. Manchester Orchestra)

7. ‘The Maze’ (feat. Andrew McMahon in the Wilderness)

8. ‘Ride At Dawn’ (feat. BreakCode)

9. ‘Raising Hell’ (feat. Ben Harper)

10. ‘The Bachelor’ (feat. IDLES)

11. ‘Parallels’ (feat. Jim James)

12. ‘Warrior Spirit’ (feat. Rodrigo y Gabriela)