OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Mark Blackwell

Suomen erikoisimmat hotellit

Suomea sanotaan tuhansien järvien maaksi, jonka kansalaiset rakastavat uhkapelejä. Vaikka muualla maailmassa meidät tunnetaan näistä piirteistä, on meillä muitakin hienoa ja mielenkiintoista tarjottavaa. Nimittäin hieman erikoisemmat hotellit niiden historian tai visuaalisen muodon vuoksi. Erikoisimmat hotellit mahdollistavat mukavan lomakokemuksen, joka jää mieleen.

Kun lomailun aika koittaa, haluavat ihmiset yleensä uppoutua itselleen tärkeisiin asioihin. Näitä voivat olla niin uusien asioiden opettelu (esimerkiksi pitkävetovihjeet tai virkkaaminen), uusiin paikkoihin tutustuminen (esimerkiksi uudet maat tai kaupungit) sekä jännityksen tai erilaisuuden kokeminen. Jokaisella on oma näkemyksensä siitä, mikä on paras tapa lomailla.

Imatran Valtionhotelli

Suomessa lähes kaikki ihmiset ja varsinkin Imatralla tai sen lähistöllä asuvat tietävät kummitus tarinat Imatran Valtionhotellista. Se käsitti aluksi kaksi puurakenteista hotellia, nämä kuitenkin paloivat 1800 -luvun lopulla. Kuitenkin hotelli korjattiin ja saatiin taas toimimaan ja se toimikin sotilassairaalana sisällissodan aikana sekä armeijan esikuntana ja sotilashallintona toisen maailmansodan aikana. Ei siis ihmekään, että kummitustarinat täällä vielä tänäkin päivänä elävät vahvoina, niin paljon hotelli on nähnyt matkansa varrella.

Voi nähdä mustan kissan kävelevän hotellin katolla täyden kuun aikaan tai linnanneidon hiipivän öisillä käytävillä. Lukuisista selittämättömistä äänistä myös vierailijat ovat tarinoita kertoneet. Hotelli on kuitenkin hyvin kaunis ja maailmalla tunnettu, sekä haluttu kohde vierailla. Vuonna 2014 suomalaisen lehden äänestyksessä se valittiin suomen kauneimmaksi hotelliksi, saaden saman kunniamaininnan myös uudelleen vuonna 2017. Aivan vieressä pauhaava koski houkuttelee myös ihmisiä ihastelemaan upeaa maisemaa. Täällä pääset kokemaan niin menneet ajat kuin tämän päivän.

 Saariselän Kakslauttanen

Lumen keskellä sijaitsee myös keskellä Lapin metsää iglukylä. Saariselällä sijaitseva hotelli Kakslauttanen on hieman eksoottisempi varsinkin ulkomailta tulevien turistien mielestä. Nämä igluhotellit ovat puolikkaiden pallojen muotoisia ja valmistettu lasista. Iglut ovat tietenkin lämmitettyjä ja yhdessä muodostavat eräänlaisen lomakylän. Idea näillä on yksinkertaisesti se, että majoittuja pääsee ihastelemaan yöllistä tähtitaivasta ja kokemaan henkeäsalpaavat revontulet omin silmin.

Kokemus on hyvin ainutlaatuinen. Igluja on kahden ja neljän hengen koossa, ja ovat varustelultaan hyvin pelkistettyjä. Mutta visuaalisia kokemuksia varten nämä on rakennettu, joten ylimääräisiä varusteita ei tarvita. Iglut ovat käytössä talvikauden, eli elokuusta huhtikuun loppuun.

Rovaniemen Arctic Snow

Hieman erilaisempaa tunnelmaa tarjoile pohjoisen kylmässä Rovaniemellä sijaitseva Arctic Snow Hotel. Tämä hotelli on toiminnassa tietenkin vain talvisin ja se joudutaan rakentamaan joka talvi uudelleen. Vuonna 2009 ensimmäisen kerran rakennettu Arctic Snow Hotel kiinnostaa niin meitä suomalaisia kuin ulkomaalaisia turisteja. Hotelli koostuu erilaisista huoneista, joissa tunnelma saadaan luotua erilaisin seinien koristeilla kuin erilaisilla valaistuksilla. Tämä hotelli kokemus on kannattavaa kokea ainakin kerran, sitä ei nimittäin pysty pelkillä sanoilla kuvailemaan.

Hotellin lämpötila on aina 0- -5 astetta, riippumatta kuinka kylmä hotellin ulkopuolella on. Huoneiden lisäksi paksujen lumesta tehtyjen seinien sisäpuolelta löytyy tietenkin jääravintola, jääbaari sekä jääkappeli, missä voidaan järjestää erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi häitä ja ristiäisiä.

 Turun Bengtskärin Majakkasaari

Turun saaristossa voit päästä kokemaan majakanvartijan henkeä, kun Bengtskärin majakkasaarella voi majoittua merellisessä tunnelmassa majakanvartijan huoneissa. Turku on myös historiallisesti suosittu kohde, joten Turkuun matkailijoiden kannattaa harkita majakkasaarella majoittumista.

Majakka tarjoilee kuusi majakanvartijahuonetta, jotka kaikki ovat neljän hengen hotellihuoneita ja ovat sisustukseltaan kunnioitus majakan historialle. Hotellin yhteydessä toimii myös kokemisen arvoinen Majakanvartija -museo, kahvila sekä kappeli. Majakan hotelli on käytössä vain kesäkuusta elokuuhun välisen ajan, joten talvella lomailu ei siellä onnistu.